[NEWS ALERT] Control „de SUS” la toate PARCHETELE DIN ARAD. Vor fi verificate toate „cazurile punctuale, situaţiile în care sunt mediatizate aspecte negative ce pun în discuţie integritatea şi capacitatea procurorilor de a-şi îndeplini atribuţiile legale”

parchet 1
Distribuie:

 

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a dispus verificări la toate parchetele din ţară pentru identificarea „riscurilor interne şi a vulnerabilităţilor”, de controlul la DNA, respectiv DIICOT urmând să se ocupe procurorii-şefi ai acestor parchete – conform MEDIAFAX.

Prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a fost dispus, miercuri, efectuarea unui control de către procurorii şefi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), precum şi de către procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel, prin procurori anume desemnaţi.

Verificările ce vor avea loc la toate parchetele din ţară, inclusiv DNA şi DIICOT, au ca obiect „identificarea tuturor riscurilor interne şi a vulnerabilităţilor cu caracter general şi concret”, respectiv „cazuri punctuale, care afectează activitatea de la nivelul celor două direcţii şi a celorlalte unităţi de parchet; verificarea situaţiilor în care sunt mediatizate aspecte negative ce pun în discuţie integritatea şi capacitatea procurorilor de a-şi îndeplini atribuţiile legale; verificarea modalităţii de respectare a legii în activităţile curente care, prin natura lor, aduc limitări drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, respectiv temeinicia propunerii adresate judecătorului de drepturi şi libertăţi; modul de punere în executare a mandatelor de supraveghere tehnică; solicitarea autorizării şi efectuarea percheziţiilor domiciliare şi corporale sau luarea măsurilor preventive şi executarea mandatelor de aducere.”

parchet 2

Rapoartele de control, conţinând inclusiv propuneri de măsuri, vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public remis miercuri seara.

Categorie: Știri
Etichete: control, diicot, parchet arad, procurorul general, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Alegeri ANTICIPATE și la BRAZII. Primarul Ioan VESA a pierdut definitiv procesul cu ANI la Înalta Curte și a fost declarat, irevocabil, INCOMPATIBIL cu funcția
Articolul următor
[OCAZIE RARĂ] Atelier de voce, dicție și oratorie GRATUIT cu „antrenorul de vorbit” Andrei Țigănaș, vineri, la Biblioteca Județeană Arad

2 comentarii. Leave new

 • avatar of interesant. de urmarit
  interesant. de urmarit
  22 februarie 2018 10:25

  Să înțeleg că va fi verificat și domnul Miron Codrin, procuror șef la DIICOT Arad? Poate se verifică și modul în care acesta oferă protecție unor certați cu legea. Ar fi interesant de verificat dacă are legături mai puțin morale și chiar mai puțin legale cu anumiți judecători. Dacă nu va fi doar o verificare de fațadă se vor afla niște lucruri interesante.

  Răspunde
 • avatar of ăstia chiar ne iau de prosti
  Ăstia chiar ne iau de prosti
  22 februarie 2018 12:02

  Am înțeles. De control se vor ocupa exact ăia care sunt prezumtiv de a fi săvârșit fapte ilegale. Perfect. E ca și cum eu fur ceva și apoi tot eu sunt pus să mă verific. Excelent.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

actiune santana4 large

Acțiune a polițiștilor, la Sântana

Polițiștii orașului Sântana a desfășurat o acțiune, la data de 21 aprilie a.c., împreună cu polițiștii orașului Pâncota, Serviciul Rutier și Secția 3 Rurală Chișineu-Criș. În cadrul acțiunii, desfășurată pe…