Nici „în centrele de carantină din Județul Arad nu mai este cazată nicio persoană”… dar „se intensifică acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară împotriva răspândirii COVID-19”

carantina
Distribuie:

 

[COMUNICATE DE PRESĂ]

Se intensifică acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară împotriva răspândirii COVID-19

Urmare a celor stabilite în şedinţa operativă convocată ieri de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, cu prefecții și șefii de structuri centrale și teritoriale, ţinută în sistem de videoconferinţă, la nivelul Judeţului Arad a fost creat, prin Ordin al Prefectului Judeţului Arad, un Grup de coordonare a acţiunii cu rolul de a evalua constant situaţia epidemiologică din judeţ şi de a stabili planuri de acţiune integrată pentru descurajarea acţiunilor de nerespectare a regulilor de protecţie sanitară. Coordonatorul Grupului este Prefectul Judeţului Arad, iar membri sunt cei doi subprefecţi, precum şi conducătorii următoarelor instituţii deconcentrate: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, Direcţia Generală Poliţia Locală Arad, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Autoritatea Rutieră Română – Agenţia Arad, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Echipe mixte formate din reprezentanţi ai instituţiilor amintite organizează activităţi de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, în speţă respectarea normelor de protecţie sanitară instituite în contextul stării de alertă. De asemenea, se vor desfășura activități de verificare punctuale atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu COVID-19, dar și acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la ștranduri, terase și cluburi în aer liber, cu precădere la sfârşiturile de săptămână. Agenții economici care sunt depistați cu încălcări ale normelor de protecție sanitară riscă suspendarea activității că măsură complementară pe lângă sancțiunea principală.

Amintim că pentru a se putea interveni rapid, a fost înfiinţată o linie TelVerde – 0800800165 la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. Numărul de telefon este operațional începând cu data de 4 iulie a.c., ora 00:00.

„Aceste noi măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 sunt implementate ca urmare a creşterii alarmante a numărului de cazuri noi în anumite judeţe din ţară, inclusiv în unele zone turistice importante. Chiar dacă, din fericire, situaţia la noi în judeţ este sub control, stabilă, cu un număr infim de noi cazuri în ultimele săptămâni, trebuie să rămânem vigilenţi şi să nu lăsăm garda jos în ceea priveşte măsurile de protecţie sanitară. Îi rog mai ales pe arădenii care pleacă în concediu la mare sau în unele staţiuni montane să fie atenţi şi îşi ia toate măsurile de precauţie pentru a evita o nedorită infectare cu noul coronavirus”, a precizat Prefectul Judeţului Arad, Gheorghe Stoian.

 

…………………………………………..

 

Conform unei adrese a Comandantului acțiunii, Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, având în vedere publicarea Deciziei Curții Constituționale a României nr. 458 din 25.06.2020 în Monitorul Oficial, prevederile legale privind izolarea la domiciliu și carantinarea se suspendă temporar, pentru o perioadă în care Parlamentul și Guvernul trebuie să pună în acord aceste prevederi cu dispozițiile Constituției, inclusiv persoanelor pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 02.07.2020. Totodată, ținând cont de contextul epidemiologic actual și de evoluția răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, precum și de riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populației, în vederea prevenirii infecției, pentru persoanele care au fost în contact cu un caz confirmat de COVID-19, pentru cei care nu au finalizat cele 14 zile de carantină sau izolare la domiciliu precum și pentru persoanele care se întorc în țară dintr-o zonă considerată cu risc epidemiologic ridicat, se recomandă autoizolarea la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, cu următoarele recomandări: purtarea corectă a măștii de protecție în spații închise, spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun și folosirea de soluții dezinfectante pe bază de alcool, păstrarea distanței de 1,5 metri între persoane, curățarea periodică a suprafețelor de contact. În cazul apariției simptomatologiei, se va apela numărul unic de urgență 112. Se recomandă consultarea periodică a site-urilor oficiale în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea râspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

…………………………………………..

La ora actuală, în centrele de carantină din Județul Arad nu mai este cazată nicio persoană. Poliția Locală a condus la gară ultimele persoane ieșite din carantină în Municipiul Arad. Este vorba despre 10 cetățeni străini care vor primi găzduire, în continuare, la centrul Inspectoratului General pentru Imigrări de la Timișoara.

Biroul de presă al Instituției Prefectului Arad

 

Categorie: Știri
Etichete: gheorghe stoian, în centrele de carantină din Județul Arad nu mai este cazată nicio persoană, prefectul județului Arad, Raed Arafat, Se intensifică acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară împotriva răspândirii COVID-19
Distribuie:
Articolul anterior
Sâmbătă, 4 iulie, începând cu ora 13:00, arădenii sunt invitaţi la un eveniment culinar, organizat cu scop caritabil: „Sarmale mâncăm, un cățel salvăm!”
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Gabi Moț „a tăiat panglica” unui vis împlinit [FOTO / VIDEO]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

pompieri 1

Incendiu la o casă din Grăniceri

Un incendiu a izbucnit marți, în jurul amiezii, la o casă din localitatea Grăniceri. Incendiul se manifestă prin ardere generalizată cu degajări mari de fum la nivelul a trei încăperi…