Niciun cotlon nu scapă de bătaia de joc și incompetența administrativă. Așa arată LUCRĂRILE PUBLICE PLĂTITE de la Șiștarovăț!

lucrari sistarovat pr
Distribuie:

 

Multe localități din județul Arad au rămas încremenite în timp iar locuitorii din acele zone simt cu prisosință faptul că sunt ignorați cu desăvârșire de către autorități, mai ales atunci când este vorba de infrastructură. Nu cred că există comună în care orice „intervenție” prin lucrări să nu fie una fără rost, inutilă chiar și estetic, extrem scumpă dar de o calitate extrem de proastă și care să nu tulbure liniștea idilică și farmecul satului românesc.

Ca orice comunitate mică, la fel ca Târnova (exemplul cel mai recent și la-ndemână), nici comuna Șiștarovăț din județul Arad nu a scăpat de bătaie de joc

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Șiștarovăț se ridică la 358 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 383 de locuitori. Adică, pentru câteva sute de suflete nimeni nu este capabil să asigure măcar siguranța drumului spre casă, să repare un drum pietruit:

sistarovat lucrari 5

sistarovat lucrari 3

De fapt, pe hârtie, lucrări de reparații drumuri comunale au tot fost achiziționate în ultimii doi ani și chiar plătite:

sistarovat lucrari 12

În ceea ce privește costul lucrărilor și calitatea proastă a acestora s-a depus și o sesizare scrisă la Curtea de Conturi.

Locuitorii comunei Șiștarovăț au acum o altă nemulțumire: faptul că amenajarea unei parcări pavate în fața primăriei a fost demarată pe timp de iarnă și a început prin tăierea copacilor de tei, copaci sănătoși, nemarcați și care, în primul rând, nu deranjau pe nimeni. Acești copaci au fost măcelăriți pentru pavele:

sistarovat lucrari 1

Și această „mega-lucrare” a fost contractată în luna decembrie 2020 la prețul de 91.647,07 lei iar utilitatea ei la sat nu poate fi înțeleasă!

sistarovat lucrari 9

Imaginile din galeria foto vorbesc de la sine despre cât valorează o comunitate în ochii edililor săi, despre cât sunt de înțelese nevoile sale reale, despre viziune și despre lejeritatea cu care se aruncă banii publici pe lucrări de mântuială. Evident, cum niciodată nimeni nu-și asumă mai nimic, primarul comunei Șiștarovăț, Dorel Marinel Jurjescu, care ocupă această funcție neîntrerupt din anul 2004, de câte ori este interpelat de locuitorii din comună pe tema lucrărilor pasează vina pe „contabilul dispărut fără urmă” deși acesta este de negăsit din anul 2018, când a dispărut cu o jumătate de oră înaintea descinderii inspectorilor Curții de Conturi la primărie pentru un control al activității instituției. Se presupune că acesta, deși „și-a lăsat pe birou telefonul personal, cheile, iar biroul era descuiat, la fel și dulapurile cu documente” ( conform declarațiilor martorilor de la momentul sesizării dispariției), ar fi plecat și cu o sumă mare de bani pentru că s-a constatat că lipsesc bani din contabilitatea primăriei, dar nimeni nu a precizat suma și nici nu s-a depus vreo sesizare în acest sens.

Articol asociat:

Misterioasa DISPARIȚIE a contabilului Primăriei Șiștarovăț

 

Categorie: Politice
Etichete: Cuvesdia, drumuri comunale, Labasint, lucrări, pomi de tei, primaria sistarovat, Sistarovat, Varnita
Distribuie:
Articolul anterior
Se reia fotbalul în județ
Articolul următor
Aradul este printre ultimele județe și la vaccinare

1 comentariu. Leave new

  • Pacat, ca ca nu-s 2-3 care sa ‘colaboreze’ pt cit de cit mai aranjate lucrueile. Dar ladrumuri , sigur ar trebui cumva ‘taxat’ transportatorii… si reparat ȘI cu banii de la ei/contributia DIRECTA..
    Cu Domnul inainte!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie