Nicolae Ciucă sugerează reintroducerea serviciului militar obligatoriu

ciuca
Distribuie:
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat joi, 18 mai, la conferința Black Sea and Balkans Forum, că „s-a dus era armatelor mici, tehnologizate și trebuie să se revină la armate de masă”, ceea ce sugerează reintroducerea serviciului militar obligatoriu.

„Astfel, pe planșa de lucru, revine constructul industriei de apărare care trebuie să devină industrie de război și armatelor mici tehnologizate și sofisticate de profesioniști care trebuie să revină la armate de masă cu rezerve la nivelul întregii societăți și capacități de mobilizare extinsă, pentru a face față unui război pe scară largă, un război lung și de înaltă intensitate, care epuizează resursele”, a spus  Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a acuzat Rusia că folosește pretextul războiului pentru a interzice traficul maritim și survolul la est de România și cere o prezență NATO întărită.

„Libertatea survolului și libertatea circulației maritime, libertatea navigației în apele teritoriale, zone economice exclusive și zona internațională liberă din Marea Neagră crează o componentă distinctă de amenințări de securitate care reclamă întărirea prezenței Alianței.”

Categorie: Știri
Etichete: Black Sea and Balkans Forum, Nicolae Ciucă, reintroducerea serviciului militar obligatoriu
Distribuie:
Articolul anterior
Comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara i-a conferit profesorului Jean-Pierre Sauvage, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în 2016, titlul de Doctor Honoris Causa Scientiarum
Articolul următor
Stop Motion – Atelier de animație cu Alexandra Andreea Ștefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…