Nou program de studii universitare, la UVVG: Studii de securitate, durata de 3 ani, studii cu licență

studii de securitate
Distribuie:
„Securitatea, în orice sens obiectiv, se referă la absența amenințărilor la adresa valorilor dobândite, iar în sens subiectiv, la absența temerii că asemenea valori vor fi atacate.” – Arnold Wolfers

Lumea actuală este caracterizată prin creșterea și diversificarea amenințărilor la adresa securității indivizilor, națiunilor și sistemului internațional.

Războaiele, terorismul, criminalitatea organizată, amenințările cibernetice, problemele de mediu sunt realități ale lumii contemporane. Profesioniștii în domeniul studiilor de securitate se află în prima linie a luptei împotriva amenințărilor generate de acestea.

În acest context, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport, a fost implementat un nou program de studii universitare: Studii de securitate, având durata de 3 ani, studii cu licență.

studii de securitate

Ce vor studia viitorii noștri studenți?

În cadrul noului program de studii de licență Studii de securitate, studenții vor beneficia de o pregătire multi și inter-disciplinară, bazată pe cursuri din domenii de interes actual: relații internaționale, științe politice, apărare, ordine publică și siguranță națională, istorie, drept, economie, psihologie etc.

Astfel, în curricula academică se regăsesc următoarele cursuri:

• Introducere în studii de securitate și strategice
• Sisteme de securitate în istoria lumii
• Introducere în studii de intelligence
• Alianțe și organizații internaționale de securitate
• Analiza conflictelor internaționale
• Terorism și globalizare
• Politica de securitate națională a României
• Analiza riscurilor neconvenționale la adresa securității
• Introducere în securitatea cibernetică
• Securitate economică

Ce competențe vor dobândi viitorii noștri studenți?

Studenții noștri vor dobândi competențe teoretice și practice esențiale pentru domeniul studiilor de securitate. Acestea vor putea fi transpuse în interpretarea și valorificarea eficientă a informațiilor în organizații, realizarea unor analize de risc, gestionarea unor evenimente neprevăzute, elaborarea și comunicarea unor planuri și proiecte în domeniul securității.

Ce oportunități de carieră vor avea absolvenții?

După terminarea studiilor, absolvenții vor putea opta pentru o carieră în structurile instituțiilor publice cu atribuții de ordine și siguranță publică, siguranță națională, precum Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații; instituții și organizații internaționale (ONU, NATO, UE, OSCE), companii private, mediul academic, mass-media sau organizații non- guvernamentale.

Universitatea noastră își adaptează permanent oferta educațională, pentru a veni în sprijinul studenților noștri, care, după absolvirea studiilor, să aibă cele mai mari șanse de succes în găsirea job-ului potrivit.

[COMUNICAT DE PRESĂ – UVVG Arad]

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: studii cu licență, Studii de securitate, Universitatea Vasile Goldiș din Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Simion Apreutese traduce, pentru presa centrală, AUTODENUNȚUL LUI MESZAR. „Nu vrem bani, dar să fie plătite datoriile la zi” înseamnă, în realitate, că „dorește să primească imediat banii din creditările pe care le are în club”
Articolul următor
Despre doctorate prin plagiat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie