NU INTRAȚI ÎN PANICĂ! Miercuri, 01 martie 2023, între orele 10.00 – 11.00, va avea loc exercițiul „Miercurea alarmelor” pentru verificarea funcționării sirenelor din județul Arad

isu alarma 360x317 1
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Miercuri, 01 martie 2023, între orele 10.00 – 11.00, va avea loc exercițiul „Miercurea alarmelor” pentru verificarea funcționării sirenelor din județul Arad, simulările vizând atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat, dar și a celor cu acționare locală.

Sirenele electronice vor fi verificate și prin transmiterea către populație a unor mesaje vocale privind evenimentul desfășurat și măsurile de protecție care se impun în astfel de situații.

Înștiințarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populației și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările transmise de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență și administrațiile publice locale.

Conform legislației în vigoare privind organizarea şi asigurarea activității de înștiinţare, avertizare, prealarmare și alarmare în situații de protecție civilă, semnalele de alarmare a populației, instituțiilor publice şi operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei.

Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

Biroul de presă al ISU Arad

Categorie: Știri
Etichete: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, alarmare în situații de protecție civilă, exercițiul „Miercurea alarmelor”, încetarea alarmei, ISU Arad, prealarmă aeriană, verificarea funcționării sirenelor
Distribuie:
Articolul anterior
COD PORTOCALIU ȘI GALBEN! Sunt scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide în bazinele hidrografice Crișul Alb și Crișul Negru
Articolul următor
Suporter Club UTA – COMUNICAT privind lipsa de transparență a conducerii clubului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie