Nu te accidenta în afara orelor de program. La Spitalul Județean Arad, accidentații după ora 13.00 să vină mâine! [FOTO]

brat
Distribuie:

 

Departe de a fi un caz izolat în sistemul medical arădean – cel prezentat aici, întâmplat luni 5 septembrie și făcut public ieri, 7 septembrie, 2016. Suntem, teoretic, beneficiarii unui sistem medical public în care, oficial, s-a investit mult pe plan local și care ar trebui să ne asigure servicii de calitate. Faptul că este un sistem cangrenat din lipsă de  fonduri, materiale sanitare și medicale, medicamente, condiții spitalicești publice în unele situații, poate, nici nu pare și nici nu se resimte ca fiind așa de grav. Mai grav este, însă, că atunci când ai nevoie de ajutor medical, cel mai mult contează atitudinea celui care ar trebui să ți-l ofere. Frustrarea și nemulțumirea fiecăruia dintre noi, cotizanți forțat la sistemul de sănătate, este legată în primul rând de atitudinea oamenilor care compun acest sistem. Pentru noi inacceptabil este să ne prezentăm cu probleme la spital și să ne lovim de altele… Arădeanul care a ajuns accidentat la mână și care sângera, deci avea nevoie de o intervenție urgentă, a fost uimit să afle că problema lui este înafara orelor de program până la care putea beneficia de ajutorul unui medic. La 21,30 seara, nu a avut cine să intervină. Personalul medical prezent, a intervenit dar în limitele competențelor și protocoalelor medicale. Au încercat inclusiv să-l contacteze telefonic  pe medicul competent care însă nu a răspuns. Pacientul a fost îndrumat să meargă la un spital din Timișoara sau să revină „mâine” pentru intervenție. Nici măcar nu i s-a pus la dispoziție o ambulanță ci a fost nevoit să se deplaseze cu mașina personală… un caz fericit că a avut una la dispoziție… și un șofer, având în vedere starea sa fizică incompatibilă cu șofatul mai ales pe timp de noapte și pe o distanță lungă…

Redăm mai jos, integral, mesajul arădeanului și în galerie atașăm pozele făcute la plecarea de la Spitalul Județean Arad spre Timișoara.

„Spitalul Județean Arad nu asigură intervenții de chirurgie plastică (suturi, printre altele) în regim de urgență, adică după programul de lucru (09:00-13:00). Deci dacă ai ghinionul să le intri pe ușă la ora 21:30, te cheamă în următoarea zi. Pozele sunt făcute în drum spre Timișoara, în mașina personală, după ce cei de la Arad au pansat, au oprit sângerarea și ne-au trimis acasă” – este mesajul făcut public de un arădean care a avut, din păcate, nevoie de serviciile medicale arădene înafara orelor de program!

„Vă mulțumesc tuturor pentru interesul pe care mi-l acordați. Totul e ok, tăietura este în palmă, a fost cusută și e bine. Postarea se referă doar la incapacitatea celor care sunt plătiți ( pe mine de fapt nu mă prea interesează cu cât, pentru că la rândul lor pe ei nu-i interesează salariul meu ) din banii noștri să-și facă treaba. De fapt chiar lucrul ăsta nu l-au făcut. Eu atât am avut de spus. Am citit un comentariu despre personalul medical care peste n ani va fi lipsă. Medicul era de fapt lipsă. Sper să nu fiu obligat să plătesc lipsa– a precizat arădeanul în valul de reacții manifestate online.

 

Categorie: Investigații
Etichete: chirurgie plastică, incapabili, pacienți, PROGRAM, Spitalul Judetean Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Ţarul Putin pe covorul roşu, Jandarmul Obama pe caldarâm
Articolul următor
[ACTUALIZARE] iPhone 7 s-a lansat oficial. Vezi totul despre caracteristici, performanțe și preț
Bagă un „16”

1 comentariu. Leave new

  • Bine ca avem manageri in conducerea spitalelor numiti politic de PDL la fel ca si in guvernarea Băsău pitic Boc cand inchideau spitale, Rusine.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

narcis portal

[ACTUALIZARE 3] Victorie uriașă pentru Narcis Păntălie și o șansă imensă întru reparația morală a urmașilor celor OMORÂȚI DE PROTOCOALE. După 4 ani, Judecătoria Arad a dispus trimiterea cauzei sale la Parchet „în vederea completării urmăririi penale”

S-au împlinit patru ani de când Narcis Păntălie își plânge mama, UCISĂ – nimeni nu-i va putea scoate vreodată din minte această construcție logică! – de indiferența, neprofesionalismul, din culpă…