O invitație la pictură: Elena Boțan, la Biblioteca arădeană

afis vernisaj elena botan 09 iunie 2023 1 1 1
Distribuie:

Vineri, 09 iunie 2023, începând cu orele 17:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” organizează vernisajul expoziției „Splendoarea naturii. Icoane ortodoxe”, a artistului plastic arădean Elena Boțan.

Membră a Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Arad, artistul plastic Elena Boțan s-a dedicat artei peste 50 de ani, devenind astăzi un artist matur care și-a câștigat admirația arădenilor, atât prin etalarea stărilor sufletești prin culoare, cât și prin măiestria sa ce rezidă în atente subtilități tehnice, transparențe sensibile, fine și delicate amestecuri cromatice ce oferă privitorilor un univers complet al experienței artei plastice.

Folosind ca temă contemplarea a ceea ce este divin și spiritual,

Elena Boțan expune pe simezele Artotecii Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”, 22 de lucrări de pictură în acuarelă și icoane hieratice, pictate cu sufletul, în diferite tehnici de lucru și suporturi – pe lemn, sticlă, pânză, alături de 100 miniaturi cu flori și peisagistică, artista exprimându-și dorința ca:

„Astăzi, îmi doresc ca arădenii să vină alături de mine în această călătorie, la Biblioteca noastră, într-o călătorie a frumosului, artei, culturii și cărții. Pentru mine, pictura este ca un dans al imaginației și creativității ce ne poartă într-o lume total diferită, plină de gânduri, sentimente și emoții. Astfel, prin grația divină, pictura face parte din mine, este un proces de auto-descoperire continuu și de fiecare dată când pictez, fiecare pânză este o călătorie în sine! Cu drag vă invit la Bibliotecă și îmi aduc aminte de cuvintele dragului nostru scriitor, Ioan Slavici: «În artă și numai în artă se pot prezenta lucrurile în desăvârșirea ființei lor»!”

Universul iconografic al spiritualității ortodoxe va fi relevat iubitorilor de artă de către preot dr. Budeanu Tudor,

iar Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad va găzdui și prezentarea albumului de artă „Splendoarea naturii pe plaiul românesc și icoane”, volum dedicat celor cinci decenii de activitate a artistului plastic arădean, Elena Boțan.

Iubitorii de artă pot vizita expoziția de artă plastică „Splendoarea naturii. Icoane ortodoxe” în perioada 09-23 iunie 2023, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).

afis vernisaj elena botan 09 iunie 2023 1 2

Categorie: Cultură
Etichete: biblioteca județeană, Elena Boțan, expoziția de artă plastică „Splendoarea naturii. Icoane ortodoxe”, pictură
Distribuie:
Articolul anterior
Buget de 9. 408.143, 10 lei pentru înlocuirea gazonului de pe „Francisc Neuman”
Articolul următor
Profitând de mărirea poligonului militar cu 3000 de hectare, primarul Lela Florin manevrează, în interes propriu, terenurile concetățenilor din comuna Tauț [2]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…