O nouă acțiune de deratizare în municipiu

deratizare
Distribuie:

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Primăria Municipiului Arad va întreprinde prin intermediul operatorului specializat, în intervalul 25 -29 iulie 2022, a doua acțiune de deratizare (combatere rozătoare) pe domeniul public şi privat al municipiului Arad (prima trecere).

Această activitate are ca scop reducerea substanțială a populației de șoareci și șobolani și
menținerea acestora la un nivel numeric cât mai scăzut.

Tratamentul specific de deratizare defensivă se va aplica pe spațiile deschise, zonele verzi din parcuri, scuaruri, piețe, zone demolate și/sau neconstruite de pe domeniul public al municipalității, imobile sau terenuri dobândite de Municipiul Arad, zonele căminelor de vizitare ale rețelei de canalizare, zonele de depozitare ale deșeurilor menajere din platformele gospodărești și punctele de colectare precum și în locurile unde există focare declarate care pun în pericol sănătatea oamenilor și a animalelor, în cartierele de locuințe individuale sau în cele de blocuri unde se constată că există focare de infestare, la solicitarea/sesizarea populației sau ale unor instituții.

În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile, acțiunea se va decala corespunzător.

A doua trecere urmează să aibă loc în intervalul 08 – 12 august 2022.

În funcție de gradul de infestare, deratizarea se realizează prin amplasarea strategică de stații de intoxicare alimentate cu raticid.

Produsele biocide utilizate sunt:

Varat Block, produs de tip 14 (Rodenticid) – sub formă de momeală gata utilizabilă (cuburi cerate) și Ratibrom 2 Pellet, ambele avizate și certificate de Ministerul Sănătății și fac parte din lista produselor avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Antidotul în caz de ingerare accidentală: Vitamina K1.

Pentru eficiență, activitatea de deratizare trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public cât și privat la nivelul localității, motiv pentru care facem apel la cetățeni, asociațiile de locatari/proprietari, la agenții economici și la instituțiile de pe raza municipiului să efectueze tratamente de deratizare pe proprietăți, clădiri, în subsolul blocurilor, odată cu acțiunea întreprinsă pe domeniul public și privat al Municipiului Arad.

Biroul de presă al Primăriei Arad

Categorie: Administrație
Etichete: acțiune de deratizare, municipiul Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Autorii proiectului „UTA NextGen” răspund punctual la aberațiile lui Meszar
Articolul următor
Mihai Fifor: România trebuie să își definească în mod clar poziția și să participe activ la reuniunea miniștrilor Energiei care va avea loc pe 26 iulie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie