Operațiunea „scoate copacii tocmai plantați” pentru că „s-a greșit modelul”

scoatere copaci bodrogului
Distribuie:

„Ce faceți aici?”„Scoatem copacii”. „De ce-i scoateți, numai ce au fost plantați!”. „Nu sunt modelul care trebuie, o să fie înlocuiți”. „Dar ce au ăștia? S-au prins, sunt drepți”. „Așa am primit ordin, să-i scoatem, asta facem”. – este pe scurt dialogul nostru cu angajați ai Gospodăririi Comunale Arad pe care i-am surprins luni, 4 decembrie, exact în momentul unei descinderi suprapopulate, din punct de vedere numeric, pentru operațiunea „scoate copacii tocmai plantați” pentru că „s-a greșit modelul.”

În fotografii se poate vedea cum copăceii par în regulă… Cert e că, toată Calea Bodrogului a fost „chelită” de copăceii recent plantați dar am rămas cu promisiunea că „se vor planta cei care trebuie”.


Documetând subiectul, am aflat faptul că

„Acești copaci au fost plantați în urmă cu aproximativ 5 ani, în cadrul unei campanii de plantare copaci derulată de o asociație non-profit/ ONG. Sunt copaci de talie mare, care au și fost plantați foarte aproape de trotuar și de șosea, cu un aliniament greșit,  iar în momentul în care ar ajunge la maturitate ar incomoda și trecătorii și șoferii. Copacii vor fi relocați în zone din oraș unde se pot dezvolta fără probleme, iar în locul lor se plantează alții, de talie corespunzătoare amplasamentului”. 

La întrebarea de ce nu a verificat/ supravegheat nimeni de la serviciul edilitar unde și cum se plantează copacii, chiar și în cadrul unei campanii organizate de o asociație, răspunsul a fost unul previzibil, adică „de unde să știm noi asta”.


Prilej cu care, dacă Serviciul Edilitar nu face acest anunț public/ recomandare pentru orice asociație care intenționează să organizeze astfel de campanii, îl facem noi:

Vă recomandăm să anunțați la nivelul administrației locale intenția de a planta copaci și solicitați / acceptați indicațiile cu privire la tipul de copaci, locație, aliniament etc. Și asta, în primul rând, de dragul copacilor, al intenției bune și al finalității respectivei campanii. Pentru că, privată sau publică, campania respectivă presupune costuri și nimeni nu-și dorește nici muncă inutilă, nici campanii făcute de mântuială.


 

Categorie: Știri
Etichete: Gospodărirea Comunală Arad, plantare copaci, relocare copaci
Distribuie:
Articolul anterior
UTA părăsește Cupa României, „decisivul” cu Voluntari arătând ca un antrenament pentru finalul de sezon
Articolul următor
„Brazi de poveste la Muzeu”, eveniment caritabil pentru copiii din centrele DGASPC

2 comentarii. Leave new

  • Dar cei plantați de primarie pe Poetului în zona magazinului Kurt și mai departe?
    Iau plantat pe o fâșie de 30 cm de pământ între șosea și pista de biciclete, în loc să îi planteze după pista de biciclete spre trotuar unde e zona verde.
    Când vor crește o sa spună ca rădăcinile afectează bordurile și șoseaua și trebuie tăiați, o adunătură de incompetenți.

    Răspunde
  • Vai de mine câtă „harnicie”. Hai sa ne facem de lucru că doar din bani publici se face plata!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie