Ordin de la Boghicevici: Toți primarii din județ să înființeze Centre Medicale de Permanență!

boghicevici scaled
Distribuie:

 

Claudia Boghicevici, vicepreședintele Consiliului Județean, solicită arădenilor să ia în considerare existența Centrelor de Permanență care funcționează în municipiu și care pot degreva presiunea de pe Unitatea Primire Urgențe. Se constată că arădenii se îndreaptă cu orice fel de afecțiuni, chiar și cu cele minore, la Spitalul Județean, crescând fluxul de pacienți. Or, unele consultații pot fi realizate mult mai aproape de domiciliul solicitanților și în condiții mult mai lejere, cu timpi de așteptare scăzuți.

„Am discutat cu specialiștii din domeniul sanitar care ne-au cerut să mediatizăm aceste Centre de Permanență. Mi s-a demonstrat că ele sunt mult subutilizate; dotarea acestora cu echipamente minimale de adresare a urgențelor minore este în atenția noastră și o discutăm cu președintele Consiliului Județean, dl. Cionca, fiindcă timpii de așteptare la spital pot fi astfel comprimați. Aceste servicii medicale în Centrele de Permanență sunt gratuite!  Să știți că ne gândim și la implementarea unui sistem de programare on-line pentru ambulatoarele de specialitate, o propunere pe care am primit-o de la medici și care este mai ales la îndemâna tinerilor. Ne dorim ca în următoarea perioadă aceste proiecte să se concretizeze”, a declarat d-na Boghicevici.

Vicepreședintele Consiliului Județean Arad se adresează și primarilor din județ cu solicitarea înființării Centrelor Locale de Permanență, care asigură continuitatea asistenței medicale primare între orele 15-8, iar cu ocazia sărbătorilor 24 de ore din 24, în regim de gardă realizată de medicii de familie.

Comunicat de presă

Categorie: Știri
Etichete: boghicevici, centre medicale, Claudia Boghicevici, ordin, primari
Distribuie:
Articolul anterior
Dorel Căprar: Agroturismul – un obiectiv utopic în absenţa infrastructurii
Articolul următor
România vs UK în ,,scandalul fake” al armelor

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie