Pălăria lui Napoleon Bonaparte, vândută pentru suma record de peste 1,9 milioane de euro

napoleon bonaparte
Distribuie:

Una dintre pălăriile care i-au aparținut lui Napoleon Bonaparte a fost vândută la o licitație din Franța în schimbul sumei de 1,932 milioane de Euro, scrie France24.


Pălăria neagră este un bicorn – o pălărie cu două colțuri, parte a uniformei militare a ofițerilor, jandarmilor și diplomaților europeni și americani în secolul XVII.

Pălăria este neagră, din blană de castor și are ca insignă culorile drapelului Franței. Insigna, o fundă în culorile drapelului Franței, reprezintă un element caracteristic al pălăriei adăugat de însuși Napoleon Bonaparte în 1815, când a călătorit în Marea Mediterană, aflat în exil pe insula Elba, conform The Guardian.

Bicornul lui Bonaparte este o piesă de colecție cu o mare însemnătate istorică

Napoleon Bonaparte își purta pălăria invers, pentru a fi cât mai ușor de recunoscut pe frontul de luptă. Își purta pălăria cu cele două capete paralele cu umerii, pentru ca soldații săi să vadă că el este acolo, după cum spune licitatorul din Paris. „Pălăria era ușor de recunoscut de toată lumea. Când soldații erau pe câmpul de bătălie, știau fără niciun dubiu că Napoleon era prezent”, spune Jean Pierre Orsenat, citat de The Guardian.

Licitația de la Paris a atras colecționari din toate colțurile lumii. Se spune că Napoleon Bonaparte avea 120 de pălării. Cinci dintre ele se află în colecții private, iar unele în muzee.


Foto:

napoleon bonaparte


Surse foto: Digi 24, Povcast


 

Categorie: Externe
Etichete: Franta, licitatie, Napoleon Bonaparte, pălărie
Distribuie:
Articolul anterior
„Aradul de altădată” debutul editorial al lui Teodor Stoica, despre pasiunea lui pentru istoria Aradului
Articolul următor
Pe Grindeanu nu-l cred sau pe Pistru? 13 primari din județul Arad au semnat o petiție ca bariera de la trecerea de nivel cu calea ferată de sub Pasajul din Micălaca să nu fie desființată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie