Papa de la Roma s-a întâlnit cu Papa de la Facebook

papa zuckerberg
Distribuie:

 

Papa Francisc i-a primit luni, 29 august, pe creatorul platformei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, și pe soția acestuia, Priscilla Chan, pentru a discuta despre modul în care pot fi ajutați cei mai săraci dintre semenii noștri, a anunțat într-un comunicat Vaticanul, potrivit Agerpres.

Cei trei au vorbit despre felul în care pot fi folosite tehnologiile de comunicare pentru a reduce sărăcia, a încuraja o cultură a întâlnirii și a face să parvină un mesaj de speranță, mai ales persoanelor care trec prin cele mai mari dificultăți, se precizează în comunicatul amintit.

Mark Zuckerberg și-a mai programat, tot ieri, o prelegere la o universitate de prestigiu din Roma și o întâlnire cu premierul italian, Matteo Renzi.

Fondatorul Facebook nu este primul dintre jucătorii importanți de pe scena noilor tehnologii primit la Vatican. În ianuarie, Papa i-a acordat o audiență CEO-ului de la Apple, Tim Cook, și, ulterior, președintelui executiv al Google, Eric Schmidt.

Mark Zuckerbergi-a prezentat Papei drona Aquila, dezvoltată de compania americană pentru a furniza conexiune la internet în zonele izolate.

„Am discutat despre importanţa stabilirii conxiunilor de comunicare între oameni, mai ales în zonele în care nu există acces la internet. I-am dăruit un model Aquila, aparatul nostru de zbor solar care va aduce conectivitate la internet în locurile care nu au” – a scris antreprenorul american pe pagina sa de Facebook, dupa întâlnirea cu Papa Francisc, de la Vatican, transmite Hotnews.

Aquila, care ar urma să funcţioneze ca un satelit atmosferic, este un aparat de zbor fără pilot prin care Facebook spune că va aduce internetul în locuri izolate.

Foto: nbcnews.com

Categorie: Știri
Etichete: drona aquila, inpalnire, mark zuckerberg, Papa Francisc, vatican
Distribuie:
Articolul anterior
Ştefan ce Mare şi Sfânt – contestat de simptomul „negaţionist” american
Articolul următor
Părerile împărtășite ale unei arădence despre o convenție cu tematică japoneză de la Viena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie