Părintele Arhidiacon Gheorghe Contraș din Mândruloc a încetat din viață

gheorghe contras
Distribuie:

Părintele Arhidiacon Gheorghe Contraș, pensionar, a încetat din viaţă, după o îndelungată suferinţă, în seara zilei de 29 noiembrie 2022, la vârsta de 73 de ani.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții.

Date biografice:

S-a născut la data de 12 ianuarie 1949, în comuna Mândruloc, județul Arad, din părinții Ioan și Maria. Tatăl său a fost cântăreț bisericesc în comuna Mândruloc, fiind absolvent al Școlii de cântăreți din Arad. Școala primară și elementară o urmează în satul natal. Între anii 1963-1967 urmează cursurile Liceului nr. 3 din Arad, iar între 1967-1969, urmează Școala postliceală de comerț din Arad.

În anul 1969 se înscrie la cursurile Institutului Teologic din Sibiu, pe care îl absolvă în anul 1973, cu teza de licență „Manifestări religioase retrograde și combaterea lor”, susținută la renumitul pr. prof.  dr. Corneliu Sârbu.
În 1973, la data de 14 septembrie este hirotonit diacon pe seama Catedralei din Arad, de către episcopul dr. Visarion Aștileanu. Va sluji la altarul acestei biserici ca și diacon, până în anul 2008, când, după sfințirea noii Catedrale este transferat ca diacon slujitor, la altarul acestui locaș, de unde se va și pensiona în anul 2015.

Pe lângă slujirea de diacon îndeplinește și alte funcții administrative legate de Centrul Eparhial.

Astfel, între anii 1973-1984 ocupă funcția de administrator al Centrului Eparhial, iar din 1984 este numit responsabil la atelierul de lumânări, funcție deținută până la pensionare, în anul 2015.

Pentru întreaga sa activitate atât administrativă, cât și de slujitor la sfântul altar, în anul 2000 este distins cu rangul de arhidiacon, de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu.

A trecut la cele veșnice în data de 29 noiembrie 2022.

Programul slujbelor de pomenire și de prohodire:

Trupul neînsuflețit al Părintelui Arhid. Gheorghe Contraș va fi depus în biserica din satul natal Mândruloc.
Miercuri și Joi (30 noiembrie -1 decembrie), ora 19, se va săvârși slujba priveghiului.
Vineri, 2 decembrie, se va săvârși Slujba înmormântării, în acelaşi lăcaş de cult.
Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi!

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

gheorghe contras 1 scaled

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului

Categorie: In memoriam
Etichete: comuna Mândruloc, in memoriam, mandruloc, Părintele Arhidiacon Gheorghe Contraș
Distribuie:
Articolul anterior
Recomandările polițiștilor pentru minivacanța de 1 Decembrie
Articolul următor
Uniunea Europeană – o REPUBLICĂ de paie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

greva invatamant

[ACTUALIZARE 2] A treia zi de GREVĂ GENERALĂ în educație. Incapabil să gestioneze eficient această criză majoră, premierul Ciucă încearcă să convingă părinții și elevii să susțină așa-zisele demersuri ale Guvernului în detrimentul cadrelor didactice

[ACTUALIZARE 2] Este a treia zi de grevă generală în educație. Negocierile între reprezentanții sindicatelor din învățământ și decidenții guvernamentali și chiar politic s-au transformat în lupte „care pe care”.…