Părintele ieromonah VENIAMIN STAN, de la Mănăstirea Hodoș-Bodrog, s-a stins din viață la vârsta de 50 de ani

veniamin
Distribuie:

[COMUNICAT]

PĂRINTELE IEROMONAH VENIAMIN DE LA MĂNĂSTIREA HODOȘ-BODROG S-A MUTAT LA VIAȚA CEA VEȘNICĂ

Părintele ieromonah VENIAMIN Stan, slujitor la Mănăstirea Hodoș-Bodrog, Jud. Arad, a încetat din viaţă, după o lungă suferință, astăzi, 13 decembrie 2023, la vârsta de 50 de ani.


În aceste momente cuprinse de tristețe, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere obștii monahale de la Mănăstirea Hodoș-Bodrog, membrilor familiei îndoliate și fiilor duhovnicești.


Date biografice:

Părintele Veniamin Stan s-a născut la data de 20 iunie 1973, în localitatea Săpânța, Jud. Maramureș, din părinții Toader și Maria, primind la botez numele de Ioan.

În satul natal a urmat cursurile școlii gimnaziale, clasele I-X, după care, între anii 1993-1994 a satisfăcut stagiul militar.

În anul 2002, la vârsta de 29 de ani, a intrat ca viețuitor la Mănăstirea Rohia, Jud. Maramureș, unde, în anul 2006 a fost tuns rasofor, primind numele de ARSENIE. În această perioadă a urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, pe care le-a absolvit în anul 2008.

În anul 2008 s-a mutat la Mănăstirea Teiuș, Jud. Caraș-Severin, iar în 11 noiembrie 2011 a fost tuns în monahism primind numele de VENIAMIN.

Între anii 2011-2014 urmează cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, Jud. Caraș-Severin, iar mai apoi, între anii 2017-2019, cursuri de Masterat la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

Din 11 noiembrie 2014 a fost închinoviat la Mănăstirea Hodoș-Bodrog din Jud. Arad. Aici, în 25 martie 2015 a fost hirotonit ierodiacon de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, iar în ziua următoare, 26 martie a fost hirotonit ieromonah pe seama Mănăstirii Hodoș-Bodrog, unde a slujit cu multă dăruire până aproape în ziua mutării la viața cea veșnică.


Slujba înmormântării Părintelui Veniamin va avea loc vineri, 15 decembrie, ora 13, la Mănăstirea Hodoș-Bodrog.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi!

Veşnica lui pomenire din neam în neam!


Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului


 

Categorie: Știri
Etichete: in memoriam, Mănăstirea Hodoș-Bodrog, Părintele ieromonah VENIAMIN Stan
Distribuie:
Articolul anterior
S-a promulgat legea: Poliția Locală poate sancționa conducătorii de trotinete electrice
Articolul următor
După Bîlcea și familia tradițională, urmează Geanina Pistru, femeia antreprenoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jandarmi covid

S-a ajuns la faza în care, dacă părăsești domiciliul în timpul IZOLĂRII fie și-n ultima zi, te dă mă-ta-n primire și se consideră EVADARE + Zădărnicirea combaterii bolilor!

  [BULETIN INFORMATIV]                                                                                               Un arădean, infectat cu virusul SARS Cov-2, nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Acum va răspunde în fața legii   Marți, 1 decembrie 2020, în…