Părintele pensionar Ioan Montoi, fost preot în Parohia Tăgădău, a încetat din viață

preot ioan montoi
Distribuie:

Părintele pensionar Ioan Montoi, fost preot în Parohia Tăgădău, Protopopiatul Ineu, a încetat din viață marți, 16 aprilie 2024, la vârsta de 68 de ani.


Cu profundă întristare, ierarhii arădeni, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiei îndoliate și fiilor duhovnicești.


Date biografice:

Părintele Ioan Montoi s-a născut la data de 7 mai 1955, în Localitatea Hălmagiu, Jud. Arad.

După absolvirea şcolii gimnaziale a urmat cursurile liceale la Seminarul Teologic din Caransebeș, apoi ale Facultății de Teologie din Pitești (2007).

În aprilie 1975 este hirotonit preot pe seama Parohiei Birtin, Protopopiatul Brad, de unde, în iunie 1978 este transferat în Parohia Bunea Mare, Protopopiatul Făget iar în noiembrie 1981 în Parohia Susani, același protopopiat.

În anul 1986 se transferă în Parohia Tâmna, Mehedinți, unde slujește până la 1 ianuarie 1989, când se transferă în Parohia Ignești, Protopopiatul Sebiș, unde construiește actuala biserică parohială.

La 1 decembrie 1994 se transferă în Parohia Tăgădău, Protopopiatul Ineu, unde renovează integral biserica parohială, fiind târnosită de către IPS Părinte Timotei la 11 ianuarie 2015. La Tăgădău slujește până la pensionare, 1 februarie 2018.


Programul slujbelor de pomenire și de prohodire:

Trupul neînsuflețit al Părintelui Ioan Montoi este depus în capela cimitirului ortodox din Lugoj, Jud. Timiș.

Miercuri (17 aprilie), ora 20:30, se va săvârși slujba priveghiului, iar joi (18 aprilie), începând cu ora 13 se va săvârși Slujba înmormântării, în același cimitir.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi! Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului


 

Categorie: In memoriam, Știri
Etichete: a incetat din viata, parohia Tăgădău, preotul Ioan Montoi
Distribuie:
Articolul anterior
Vernisajul expoziției retrospective de Ex Libris a Norei Novak
Articolul următor
Târguri dedicate florilor, amenajării grădinii și construcţiilor la Expo Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…