ACTUALIZARE 2, 06 iunie, ORA 11.00 | 10 persoane au fost reținute cu propunere de arestare
„În urma acțiunii din data de 5 iunie 2025, din cadrul operațiunii ,,Jupiter”, sub coordonarea Înaltei Curți de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, desfășurată de polițiștii Serviciului de Ordine Publică și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.P.J. Arad, au fost puse în aplicare 11 mandate de aducere și un mandat de percheziție domiciliară, la sediul unui ocol silvic din municipiul Arad.
Activitățile au vizat investigarea de infracțiuni de fals informatic, în formă continuată, cercetările fiind desfășurate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.
Urmare a probatoriului administrat, au fost reținute 10 persoane, urmând a fi prezentate judecătorului de drepturi și libertăți cu propuneri corespunzătoare.”- a transmis IPJ Arad.
ACTUALIZARE 1, 05 iunie, ORA 13.00
Perchezițiile din această dimineață au avut loc la Ocolul Silvic „Iuliu Moldovan” din municipiul Arad. Mandatele de aducere au fost puse în aplicare pe numele a 10 suspecți care au calitatea de funcționari publici în cadrul Ocolului Silvic „Iuliu Moldovan” și a unui suspect care nu are calitatea de funcționar public. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad „în perioada 2024-2025, cei 10 suspecţi, cu ocazia emiterii unor avize de însoțire a materialului lemnos, au introdus fără drept date informatice nereale în aplicația informatică S.U.M.A.L. 2.0, totul pentru a crea o justificare și o aparență legală a unor transporturi de material lemnos”.
Conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad:
„În data de 5 iunie, organele de cercetare penală din cadrul IPJ Arad- Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la sediul Ocolului Silvic «Iuliu Moldovan» din municipiul Arad, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic în formă continuată. De asemenea, au fost puse în executare un număr total de 11 mandate de aducere, pe numele a 10 suspecţi care au calitatea de funcţionari publici din cadrul Ocolului Silvic «Iuliu Moldovan», precum şi un mandat de aducere pe numele unui suspect care nu are calitatea de funcţionar public.
Menţionăm că acţiunea face parte din cadrul «Operațiunii Jupiter” derulată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Timişoara, Serviciului de Operaţiuni Speciale Arad, Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Arad, Poliţia Municipiului Arad şi Poliţia Oraşului Pecica Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.– a informat Parchetul printr-un comunicat.
Știrea inițială 05 iunie | Percheziții la sediul unui ocol silvic din municipiul Arad | 11 mandate de aducere puse în executare | Sunt investigate infracțiuni de fals informatic în formă continuată, în legătură cu comerțul de material lemnos
În cadrul operațiunii Jupiter, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, astăzi, 5 iunie 2025, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din I.P.J. Arad, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, pun în aplicare 11 mandate de aducere și un mandat de percheziție domiciliară, la sediul unui ocol silvic, din municipiul Arad.
Activitățile vizează investigarea de infracțiuni de fals informatic în formă continuată, în legătură cu comerțul de material lemnos.
Activitatea beneficiază de sprijinul Poliției Municipiului Arad, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Poliției Orașului Pecica.
Sursa: IPJ Arad
Citește și:
3 comentarii. Leave new
DNA sa verifice exploatarile ilegale de agregate minerale in arie protejata efectuate in perioada 18.03.2025 si 16.04.2025 in zona 3 Insule, de catre Tehnodomus. Aproximativ 23.000 mc de agregate minerale exploatate fara documente legale. Apele Romane musamalizeaza cazul si au facturat aceasta cantitate fara baza legala. Cei cu balastiere suntem verificati la sange si hotii sunt comercianti legali
Cică la piațu mic casierii de la topp au două chitantiere pt inchiriatul meselor unu bun și unu nașpa asa fac ei ciubuc mare de tot pt mașini și case de zeci de mii de euro.
Fără îndoială ca padurarii „bagau mana” și fără îndoială ca o făceau cu susținerea (si nu fara avantaje) a celui ce a fost don CORLEONE(prietenii stiu de ce). Problema cea mai spinoasa în cazul acesta nu este furtul în sine, pentru este incomensurabil mai mic decât „furaciunile adevarate” de păduri care s-au petrecut(si inca se mai petrec) prin munții acestei tărișoare, ci urmatoare: pe cine a deranjat „don CORLEONE” atât de rău încât printr-o suflare i-a maturat toate albinuțele lucrătoare. Ce bondar ar putea avea asemenea testicule grele încât, intr-o clipita, sa pună la pământ micuța armata de lucrătoare a don-ului…hmmm, retorica-i întrebarea…cred ca-i cu o falca-n cer și una-n pământ don CORLEONE, care în loc sa se bucure de micuța lui prima (care app. este o bataie de joc la adresa românașului de rand) trebuie sa asiste la carnagiul macabru pe care l-a suferit aceste albinute(la fel de bine le-as putea numi si „joagare bionice”).
P.S. : cine citește printre rânduri va găsi răspunsul