Personalul SMURD Nădlac şi Vinga va fi preluat de ISU Arad. Iniţiativa lui Pistru a primit undă verde şi la Senat

pistru
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Senatul României a adoptat, luni, proiectul de lege care prevede preluarea personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD de pe raza judeţelor Mureş, Arad, Hunedoara, Maramureş şi Sibiu de către Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă.

După cum se ştie, proiectul a fost iniţiat de către deputatul ALDE Arad, Eusebiu Pistru, alături de colegi din celelalte judeţe. Reamintim că Pistru a luat această decizie pentru a salva de la desfiinţare serviciile SMURD Nădlac şi Vinga.

„Aşa cum am promis, am dus la bun sfârşit această iniţiativă de salvare a serviciilor SMURD Nădlac şi Vinga, care erau pe punctul de a se desfiinţa, deşi de-a lungul existenţei lor au salvat numeroase vieţi omeneşti, nu doar ale unor arădeni, ci şi ale altor români aflaţi în tranzit prin judeţ. Am făcut numeroase demersuri la toate forurile competente, am discutat permanent cu secretarul de Stat Raed Arafat şi cu toţi colegii mei parlamentari, pe care i-am convins să voteze proiectul. După ce a fost adoptat la Camera Deputatilor, am primit asigurări de la senatori că acesta va trece şi la Senat, lucru care s-a şi întâmplat. Le mulţumesc tuturor colegilor pentru colaborare. Proiectul nu este benefic doar pentru judeţele iniţiatorilor, ci pentru toate serviciile SMURD din ţară care erau în subordinea consililor locale.Vreau să-i asigur pe arădeni că în continuare vom face politică pentru cetăţeni, în interesul lor şi împreună cu ei”, a declarat preşedintele ALDE Arad, deputatul Eusebiu Pistru.

Acesta adaugă că, având în vedere numeroasele proceduri legale obligatoriu de parcurs, proiectul a fost implementat în timp scurt, toţi cei implicaţi dând dovadă de solicitudine.

Biroul de presă al ALDE Arad

 

Categorie: Politice
Etichete: Deputatul Eusebiu Pistru, ISU, Președintele ALDE Arad, SMURD, SMURD Nădlac şi Vinga
Distribuie:
Articolul anterior
Cine este Avram Iancu din Petroșani? Un volum CU și DESPRE el însuși se lansează joi, la Biblioteca Județeană Arad
Articolul următor
Șoferii care UTILIZEAZĂ TELEFONULUI MOBIL ÎN TIMPUL CONDUSULUI for fi sancționați mai DUR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…