Peste 200 de clădiri degradate vor fi supraimpozitate. 19.254 lei pe an va plăti la Primărie proprietarul TEATRULUI VECHI!

clm arad 2 1
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Este oficial! Impozitul la peste 200 de imobile din municipiu va creşte de la 1 ianuarie 2019 cu până la 500%. Cu 18 voturi „pentru” şi numai o singură abţinere din partea consilierului independent Marin Lupaş, toate proiectele de hotarâre care vizau aplicarea „taxei pe paragină” în cazul imobilelor degradate din zona protejată a municipiului au fost aprobate.

„Noi urmărim ceea ce ne dorim de mult: să avem o pârghie prin care să-i determinăm pe cei care nu doresc să-şi refacă faţadele să faă acest lucru pentru că sunt proprietăţile lor. Aşa cum aţi văzut la începutul şedinţei sunt cetăţeni care din proprie iniţiativă au făcut acest lucru şi i-am invitat azi aici pentru le acorda respectul nostru. Constatăm că sunt unii care refuză să-şi reabiliteze proprietăţile şi trebuie să-i mobilizezi puţin. Legea ne permite ca înainte cu un an să-i verificăm şi în funcţie de gradul de degradare să propunem o majorare a impozitului care poate merge până la 500%. Din momentul în care Comisia de inventariere special constituită a început să trimită somaţii, am simţit o schimbare: numărul de solicitări de autorizaţii de construire a crescut, oamenii au început să se mobilizeze şi sunt convins că peste 90% dintre proprietari vor demara lucrări de reabilitare a faţadelor”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

206 clădiri din zona protejată a municipiului sunt în diverse faze de degradare şi vor intra la supraimpozitare. În cazul a 70 dintre ele impozitul va fi majorat cu 100%, pentru 59 de clădiri se va plăti un impozit majorat cu 200%, pentru 33 de clădiri cu 300%, pentru 27 de clădiri cu 400% și pentru 17 clădiri aflate în stadiu avansat de degradare, impozitul va creşte cu 500%. Un exemplu în acest sens este Teatrul Vechi, o clădire-simbol din oraş, în cazul căreia  impozitul va fi majorat de la 3.209 lei, la 19.254 lei.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

Categorie: Știri
Etichete: cladiri degradate arad. clm arad, primaria arad, supraimpozitare
Distribuie:
Articolul anterior
Un 13 adjudecat de Nichita și tot atâtea dovezi ale nemuririi sale
Articolul următor
Deputatul Adrian Todor oferă soluţia pentru rezolvarea problemelor de trafic din Vlaicu şi zona industrială

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie