Piața Catedralei se închide începând cu 1 Noiembrie. Comercianţii vor fi mutaţi în hala agroalimentară de pe strada Ioan Rusu Şirianu

Distribuie:

După mai bine de 5 ani de dezbateri, circ, petiții și o penibilă prestație administrativă marca Gheorghe Falcă  pe marginea proiectului de hotărâre privind aprobarea lucrărilor de investiții în noua locație a pieței Catedralei, a venit și momentul 0 al desființării Pieței Catedralei.

Începând cu data de 1 noiembrie, producătorii şi comercianţii vor fi mutaţi în hala agroalimentară de pe strada Ioan Rusu Şirianu, iar spaţiul eliberat va intra în procesul de regenerare urbană.

Consiliul Local Municipal a votat în ședința de miercuri, 27 iulie, un proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentanților Consiliului Local al Municipiului Arad în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Târguri Oboare și Piețe SA Arad.

În fapt, aceștia au fost mandatați să aprobe „închiderea punctului de lucru al SC Târguri Oboare și Piețe SA Arad, situat în Piața Catedralei nr. 17, din Municipiul Arad, având suprafața totală de 8.594 mp, compus din teren în suprafață de 5.469 mp și construcțiile aferente, identificate prin CF nr. 304496 Arad, cu nr. cadastral 304496, precum și teren în suprafață de 3.125 mp și construcțiile aferente, identificate prin CF nr. 319027 Arad, cu nr. cadastral 319027 și modificarea în mod corespunzător a Contractului de concesionare nr. 7 din 29.08.2001, încheiat între Municipiul Arad, în calitate de concedent și SC TOP SA Arad, în calitate de concesionar, prin reducerea patrimoniului concesionat.” – adică desființarea pieței, ceea ce presupune mutarea comercianților în hala agroalimentară de pe strada Ioan Rusu Şirianu.

În justificarea acestei decizii, executivul Primăriei a invocat HCLM 43/14.02.2022 cu privire la aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico- economici ai obiectivului de investiție Studiu de Fezabilitate ,,Amenajare Hală şi Copertine în Piața Obor prin relocarea celor din Piața Catedralei și a zonei adiacente” și art.1 din Decizia nr. 26/26.05.2022 a Consiliului de Administrație de la SC Târguri Oboare și Piețe SA Arad.

Regenerarea urbană – Piața Catedralei este inclusă în ansamblul urban al municipiului Arad

Odată eliberată, Piața Catedralei ar urma să fie supusă unui proces de regenerare urbană. Spațiul se va transforma în zonă pietonală, cu funcționalitate de promenadă – un proiect „reîncălzit” al municipalității, în valoare de 24 de milioane de lei. Se vor reface și se vor realiza noi spații verzi, se vor amenaja alei, se va amplasa mobilier urban și se va construi o fântână arteziană. Vor fi amenajate 15 locuri de parcare la suprafață.

Executarea lucrărilor de regenerare urbană ar urma să se realizeze în termen de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Piața Catedralei este inclusă în ansamblul urban al municipiului Arad. În varianta sa reamenajată, ea va fi legată de Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare și de Turnul de Apă pentru „punerea în valoare a cadrului arhitectural-urbanistic prin prisma existenței a nouă clădiri monumente de arhitectură în perimetrul pieței”.

Articole asociate:

„Piața Catedralei” a intrat în „Istoria tristă a Aradului”, iar Falcă rămâne tot constipat… având probleme cu scaunul. Cu scaunul de primar, evident! [FOTO / VIDEO de la Ședința CLM]

[ACTUALIZARE] ZI DE FOC azi, în CLM: SRL-ul „Falcă & co.” vrea să-și impună proiectul de desființare a Pieței Catedralei cu „majoritate simplă”. Miile de oameni care au semnat pentru menținerea actualei destinații sunt așteptați în fața Primăriei [FOTO]

Categorie: Administrație
Etichete: desființare Piața Catedralei, hala agroalimentară de pe strada Ioan Rusu Şirianu, piata catedralei
Distribuie:
Articolul anterior
Așa cum zdreanța lui Falcă este Meszar – PĂCURAR este tomberonul mizeriilor lor: antrenorul-marionetă care FURĂ DE LA COPIII de la UTA / Atletico tot ce-i de furat și despre care nu vei auzi niciun cuvânt de bine de la niciun arădean! [1]
Articolul următor
Avansări în grad, la termen, pentru 4 ofițeri și 45 de subofițeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie