PNL și PSD și-au oficializat blatul: alegeri comasate și liste comune

ciuca ciolacu comasare alegeri
Distribuie:

Coaliția a decis, miercuri,  strategia comună pentru alegeri în 2024: alegeri comasate și liste comune. În urma mai multor sesiuni de discuții și mai multe negocieri în Coaliția de Guvernare s-a ajuns la următorul calendar de alegeri pentru anul acesta.

 • Alegeri Europarlamentare și Alegerile Locale: 9 iunie 2024
 • Alegeri Parlamentare: Decembrie 2024
 • Alegeri Prezidențiale: Septembrie 2024

Liderii Coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au mers la Cotroceni pentru discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis înainte de anunţarea înţelegerii la care au ajuns privind calendarul alegerilor. Președintele a șters cu buretele toate declarațiile anterioare anti-PSD și le-a dat binecuvântarea. Spre aducere aminte:  „Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD” – Klaus Iohannis, 29.04.2020. – vezi elucubrațiile președintelui amnezic AICI.


Anunțul liderilor Coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, privind calendarul alegerilor:


Nicolae Ciucă a spus că criticile lui Ilie Bolojan referitoare la listele comune cu PSD sunt o „părere personală”, iar votul a decis care e poziția PNL. Întrebat dacă nu se teme că în eventualitatea unui eșec la alegeri Ilie Bolojan și Emil Boc îi vor lua partidul, Ciucă a răspuns: „Nu mi-e frică de nimic”. Vot în sedința PNL – comasare si liste comune: pentru-58 / împotriva-5/ abtineri- 2.

Nicolae Ciucă a venit cu explicații în sedința liberalilor pentru susținerea comasării alegerilor.

„Comasarea va putea să asigure o prezență cât mai mare a cetățenilor la vot. Va anula riscul creșterii curentelor extremiste și nu în ultimul rând va asigura: stabilitatea politică, coerența actului de guvernare si evitarea unei situatii de degringoladă în conditiile în care la granița României există un conflict care din păcate are un potențial care vizează nu numai Ucraina, ci și Republica Moldova”, le-a spus Ciucă liberalilor, conform HotNews.ro.


Marcel Ciolacu: Am dovedit că putem lua decizii în momente dificile ale României

„Știm cu toții istoricul acestei coaliții de guvernare. La un moment dat România se afla și în fața unei crize sociale. Nu am nicio reținere de a mă angaja în acest proiect politic.

O putere politică trebuie să-și asume lucruri în momente dificile și să facă mai puține calcule electorale. Aceasta este marea diferență între a fi om politic și a fi om de stat. Am dovedit că putem lua decizii în momente dificile ale României.

Doar cele două mari partide se pot uni și face față unui val extremist. Niciuna dintre cele două forțe politie nu se pot angaja singure în această bătălie. Este vorba de drumul României în viitor.

Avem obiectivul de a intra cu drepturi depline în Schengen, iar în 2026 să fim membru OECD. Cred că în acestă perioadă cele două partide pot creiona un proiect de țară. Și față de ce decid românii, să ne strângem în coaliție pe 10 iunie pentru a lua deciziile pentru perioada următoare.”, a spus Marcel Ciolacu.


Nicolae Ciucă: La alegerile locale mergem cu candidați separați

„ Dincolo de comasare, prevede ca la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forțe proprii, iar pentru alegerile europarlamentare să meargă cu o listă comună. Decizia vizează stabilitatea țării și coerența actului de guvernare, ține coint de interesul cetățenilor. Din discuțiile pe care le-am avut românii își doresc stabilitate. E necesar ca în anumite momente partidele să dea dovadă de un mic sacrificiu de orgolii.

Considerăm că prin această asumare responsabilă, în această perioadă nu ne putem permite să fragilizăm ce ține de stabilitatea țării pentru micile orgolii politice.

În acest moment nu am ajuns să discutăm în detaliu (n.red. despre candidați comuni la alegerile locale) Și dacă ar fi să stabilim un candidat comun, avem nevoie de evaluare, de sondare. Ne interesează care e profilul candidatului în percepția alegătorilor.”, a declarat Nicolae Ciucă.


 

 

Categorie: Politice
Etichete: alegeri 2024, comasare alegeri, liste comune, marcel ciolacu, Nicolae Ciucă, PNL, PSD
Distribuie:
Articolul anterior
Granturi de 6.000 de euro și conținut educațional dedicat industriei HoReCa oferite de Academia de Sustenabilitate
Articolul următor
[CRITIC GUEST] Lavinia Zamă: „Cum arată viața unui bătrân văduv”

3 comentarii. Leave new

 • avatar of bluesbreakers
  bluesbreakers
  23 februarie 2024 6:51

  Doi executanți docili!Am înțeles, să trăiți!

  Răspunde
 • avatar of virgil florea
  virgil florea
  24 februarie 2024 17:46

  După această nouă înțelegere chiar și cei mai proști pot să vadă pe mâinile cui am căzut. Un partid tras de sârme care ține în loc orice în țara asta (PDL travestit în pnl) aproape scos din sondaje menținut în viață mereu de alții care și-au făcut o meserie din a lua peste bot de la cei pe care îi scoate din rahat. Sigur că la nivel de conducere PSD, există un interes ca pnl să nu-și dea obștescul sfârșit și le dă aer să reziste încă o vreme. Pentru ca următoarele jocuri securiștii să scoată din joben un alt om de nimic pentru Cotroceni, aidoma ultimilor doi. Cu ajutorul căruia să stae tot la guvernare și cu mâna în banii românilor fraieriți la foc automat.

  Răspunde
 • avatar of vasile srl
  vasile SRL
  1 martie 2024 13:23

  ceausescu approves this 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie