[email protected]. Episodul 11 cu Irimia Alexandra și Aciocîrlănoaei Ileana despre artă

podcast irimia alexandra și aciocîrlănoaei ileana
Distribuie:
[email protected] vine cu un nou episod în care discutăm cu tinerele artiste Irimia Alexandra și Aciocîrlănoaei Ileana despre artă.


Vom afla ce înseamnă arta pentru acestea, proiectele și lucrările acestora și despre experiența lor în cadrul atelierul „What if … everything turns out well?”, desfășurat în perioada 5-11 septembrie 2023, la Linz, în Austra, în cadrul programului Youth Exchange, Create Your World Ars Electronica. Ars Elecronica din Linz este cel mai important centru de expunere al artei electronice din lume.


Cum ați ajuns să luați parte la acest proiect?

Pe toată perioada liceului am lucrat în diferite proiecte de artă alături de artista Nita Mocanu, care ne-a fost dirigintă la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”.

Coordonate de ea am făcut parte din proiectele Post – Educația și Laboratorul Speculativ. Acolo i-am avut ca parteneri pe Ars Electronica din Linz, Austria. Apoi, Ars Electronica a alocat două locuri pentru programul cultural și artistic Youth Exchange și am fost alese de către ei și Nita Mocanu.


Cum vi s-a părut această experiență și cum s-a desfășurat programul?

A fost foarte interesant, foarte intens. Am avut o săptămână în care a trebuit să cunoaștem persoane din alte țări și să ne facem propria expoziție, să ne facem propriile lucrări. Timpul de lucru a fost de două zile și a fost foarte intens, toți eram foarte stresați.

Am lucrat doua zile deoarece subiectul era destul de complex/vast și am stat trei zile și discutat practic despre o lume utopică. Poate chiar imaginară în care toți am ajuns de comun acord că trebuie să ajutăm mai mult natura și în același timp o să ne conectăm tot mai mult și cu tehnologia.


Ce lucrări ați expus? Ce semnificație există în spatele acestora?

A.Ileana: Întrebarea mea a fost cum ar fi ca două conștiințe să încapă în același corp. Ideea ar fi că ar duce la salvarea spațiului, energiei, timp și mâncare. Dar în același sens am putea preveni morți, pentru că, dacă cineva drag ție e pe patul de moarte, poți să-i transferi conștiința și acesta trăiește atâta timp cât trăiești tu.

podcast

I.Alexandra: Lucrarea mea combină atât fizic cât și mental tehnologia cu natura și corpul uman, ființa umană, personajul meu are în loc de mâini și picioare ramuri, pe care nu le-am rupt din copaci ci le-am cules de pe jos pentru că n-aș fi dat un exemplu foarte bun. Personajul meu doarme în poziție de fetus, se spune că poziția de fetus este cea mai comodă și dacă adormi undeva în ea înseamnă că te simți foarte comod/relaxat. Acest personaj este relaxat pentru că s-a contopit și fizic și mental cu natura și cu tehnologia.

podcast


Categorie: Podcast
Etichete: Aciocîrlănoaei Ileana, Ars Electronica, Irimia Alexandra, podcast critic arad, sculptura
Distribuie:
Articolul anterior
Ziua Aradului sărbătorită la Pécs
Articolul următor
Film despre viața cântărețului sârb Toma Zdravkovic, proiectat la Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Nu am găsit niciun rezultat.