PORR CONSTRUCT și o asociere (cel puțin) interesantă de firme de casă sunt cei doi ofertanți pentru proiectarea și execuția „Centurii Est” a municipiului Arad

centura_est_arad
Distribuie:
PORR CONSTRUCT și Asocierea MAVGO HOLDING (Leader), DRUMURI SI PODURI BANAT S.R.L.,SC MAXAGRO CENTER SRL sunt cei doi ofertanți pentru serviciile de Proiectare și execuție aferente obiectivului de investiţii Varianta Ocolitoare a Municipiului Arad-Est.

licitatie centura est

Valoarea estimată a procedurii este de 270.794.840,30  RON, iar criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preț.

Data limită pentru evaluarea celor două oferte este 12.08.2022, astfel mai avem de așteptat până se va desemna câștigătorul.

Date despre ofertanți

Cu PORR CONSTRUCT suntem obișnuiți, această firmă a mai executat multe lucrări de construcții în municipiu (în cadrul proiectului de Regenerare Urbană) și în județ (în principal reabilitări de drumuri județene).

Despre Mavgo Holding (lider de asociere / ofertant pentru Centura Est a municipiului Arad)

Firma este înregistrată în comuna Tașca, județul Neamț și este controlată de Gheorghe Vlasie, zis Ginel, aflat într-o relație de cumetrie cu Ionel Arsene, președintele PSD al CJ Neamț, care i-a botezat un copil.

Conform informațiilor din presa națională, Mavgo Holding

este asociată într-un proiect minier cu o companie britanică reprezentată de fiul fostului consul onorific al României în Australia și cu un amic și fost partener de afaceri al ex-premierului, Sorin Grindeanu. (vezi mai multe detalii AICI).

O altă firmă din această Asociere a fost și ea subiect de scandal (cel puțin în presă) și anume

Maxagro Center (pare un fel de Sylc Con Trans „al nostru”), firmă care aparține fraților Zifceak a făcut o lucrare de mântuială în zona Fizes – Berzovia. Mai exact, muncitorii Maxagro Center au turnat asfalt direct peste noroi și au încasat o grămadă de bani de la Consiliul Județean Caras Severin. (vezi mai multe detalii AICI).

Despre DRUMURI SI PODURI BANAT S.R.L informațiile în presă sunt inexistente

dar conform Listafirme.ro aflăm că a fost înființată în anul 2011, a stat cu 0 angajați până în 2020, când a avut 1 angajat, iar în 2021 figurează cu 6 angajați.

În ceea ce privește situația financiară a firmei, aceasta a prins elan în 2020, după nouă ani de 0 cifră de afaceri și profit net cu minus. Poate fi doar o coincidență faptul că avântul economic s-a ivit cu precădere în 2021, exact în perioada în care Banatul și-a adjudecat Ministerul Transporturilor.

De urmărit acest subiect, completat acum doar cu un comunicat de presă transmis de CJ Arad prin care anunța sec doar faptul că au fost depuse „două oferte pentru construirea Centurii de Est a municipiului Arad”

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Două oferte pentru construirea Centurii de Est a municipiului Arad

Consiliul Județean Arad a scos la licitație proiectul privind construirea segmentului de centură care va face legătura între DN7 (Vladimirescu) și DN 69 (Arad-Timișoara). Lucrarea cuprinde atât proiectul tehnic, cât și executarea efectivă a lucrării.

„Două firme și-au manifestat interesul și au depus ofertele pentru construirea Centurii de Est a municipiului Arad care, după finalizarea lucrării, va întregi inelul de centură, astfel încât Aradul va fi prima reședință de județ cu un inel de centură complet realizat.

Prin finalizarea acestui tronson, în mare măsură, vom scoate din municipiu traficul greu și cel de tranzit”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Costurile estimate sunt în valoare de 270.794.840 lei.

Vă reamintim că pasajul peste calea ferată 218 Timișoara – Arad va avea o lungime totală de 147,20 metri, din care lungimea suprastructurii este de 138 de metri. Calea pe pasaj va avea partea carosabilă de 7,80 metri, două benzi de circulație, încadrate de parapete de siguranță pentru protecție foarte ridicată.

Podul peste Mureș va avea o lungime de 1.115,60 metri. Calea pe pod va avea partea carosabilă de 7,80 metri, două benzi de circulație, de asemenea încadrate de parapete de siguranță pentru protecție foarte ridicată.

Biroul de presă al CJ Arad

Categorie: Administrație
Etichete: Asocierea MAVGO HOLDING (Leader)-DRUMURI SI PODURI BANAT S.R.L.-SC MAXAGRO CENTER SRL, Centura Est a municipiului Arad, PORR CONSTRUCT, Răzvan Cadar, Varianta ocolitoare a Municipiului Arad-Est, Vicepreședinte al Consiliului Județean Arad
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Suspectul principal al crimei de la Cluj, profesorul arădean FERENC BONÉ, a fost prins în cartierul Velența din Oradea, în timp ce se plimba pe stradă
Articolul următor
Un oltean din Dobrotești a fost arestat după ce a golit 6 locuințe din Arad de bani, bijuterii, ceasuri și telefoane în valoare de 16.000 de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie