Premiera spectacolului VICTIMELE DATORIEI de Eugène Ionesco, pe scena Teatrului Național din Timișoara

victimele datoriei ecran landscape
Distribuie:

Cu noua sa premieră, Teatrul Național din Timișoara propune publicului o incursiune în subconștient. Nu pe filiera Freud, și nici pe filiera Jung, ci, poate surprinzător, pe cea a lui Eugène Ionesco.


Astfel, joi, 25 aprilie 2024, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național are loc premiera spectacolului VICTIMELE DATORIEI de Eugène Ionesco, traducerea Vlad Russo și Vlad Zografi.

„Am proiectat pe scenă îndoielile, angoasele mele profunde, le-am pus în dialog și le-am întruchipat (…); scriam cu cea mai mare sinceritate; (..) am intitulat asta VICTIMELE DATORIEI”, scria Eugène Ionesco în „Note și contra-note”.

Purtând amprenta regizorală a lui Radu Iacoban, spectacolul este o tragi-comedie construită ca un joc de oglinzi care, pendulând între vizibil și invizibil, între concret și inefabil, își urmărește eroul – un om obișnuit, aparent fără identitate, interpretat de unul dintre cei mai reprezentativi actori ai Teatrului Național din Timișoara, Matei Chioariu – pe un drum bizar, comic și tragic, pe care se vede silit să îl parcurgă, în căutarea rădăcinilor răului, în ciuda (sau poate din cauza) placidității care îl supune regulilor, fără discernământ. Parcurge acest traseu, victimă, în fond, a propriilor teorii despre teatru, împins, ghidat, provocat de niște personaje la fel de caleidoscopice, interpretate de reputații actori Claudia Ieremia, Marin Lupanciuc, Ion Rizea și Iuliana Crăescu.

Scenografia și visuals-urile sunt semnate de Tudor Prodan.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.tntm.ro și fizic, la Agenția de bilete Mărășești, str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, orele 11-19.

victimele datoriei socialmedia


Biroul de presă al TnTm


 

Categorie: Timiș
Etichete: Eugène Ionesco, spectacol, teatru, Teatrul Național din Timișoara, Victimele datoriei, Vlad Russo, Vlad Zografi
Distribuie:
Articolul anterior
Concert Nicu Alifantis la Filarmonica Arad
Articolul următor
Preotul Francisc Doboș vine la „Credința Culturii, Ediția a III-a – Conversații Cruciale”, la Filarmonică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie