Preotul pensionar Gheorghe Petrișor a încetat din viață

preot_gheorghepetrisor
Distribuie:
Părintele Gheorghe Petrișor, fost preot în Parohia Galșa, Protopopiatul Lipova, a încetat din viață în seara zilei de marți, 28 februarie 2023, la vârsta de 75 de ani.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei, împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop vicar Emilian Crișanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiei îndoliate și fiilor duhovnicești.

Date biografice:

Părintele Gheorghe Petrișor s-a născut la data de 16 august 1947, din părinţii Ileana şi Ioan, în satul Avram Iancu, județul Arad.

A urmat școala primară în satul natal, apoi liceul seral în orașul Petru Groza (Bihor), iar Facultatea de Teologie la Sibiu, licențiat în teologie în anul 1976. Tot în acest an s-a căsătorit cu Elisabeta, în 24 iulie 1976, împreună având 5 copii: Adrian, Sebastian, Ciprian, Ioana și Violeta.

A fost hirotonit preot în anul 1976 pentru Parohia Tăgădău unde a slujit 2 ani și jumătate, apoi numit preot în Parohia Beliu unde a slujit aproximativ 17 ani. Din anul 1993 devine preot paroh în satul Galșa de unde în noiembrie 2014 a ieșit la pensie. A  continuat să slujească în satul Galșa până în luna decembrie 2022 când starea de sănătate s-a agravat. A încetat din viață în ziua de marţi, 28 februarie 2023.

Programul slujbelor de pomenire și de prohodire

Trupul neînsuflețit al Părintelui Gheorghe Petrișor va fi depus în biserica parohială din Galșa, Protopopiatul Lipova.

Miercuri și Joi (1-2 martie), ora 19, se va săvârși slujba priveghiului.

Vineri, 3 martie, începând cu ora 9 se va săvârși Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite iar de la ora 13, Slujba înmormântării.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăția Sa cea cerească împreună cu aleșii Săi!

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului

Categorie: In memoriam
Etichete: Părintele Gheorghe Petrișor, Parohia Galșa, protopopiatul lipova
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE 2] Toți cei 22 de traficanți de migranți și droguri prezentați de DIICOT Arad în fața judecătorului au primit mandate de ARESTARE
Articolul următor
ȘOCANT chiar și pentru cei care nu l-au cunoscut: Ionuț Mureșan – „Îngrijiri la domiciliu” – s-a sinucis în seara de Mărțișor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…