Primăria Arad cumpără 10 tramvaie noi! Bibarț: „Am venit să le văd la fața locului, să mă asigur că se respectă graficul”

călin bibarț
Distribuie:

Primăria Arad a achiziționat tramvaie noi. Primarul, Călin Bibarț, relatează în direct din fabrică, câteva detalii despre investiție. „Avem comandate 4 tramvaie Imperio Civitas, cele cu alb și roșu. Am venit să le văd la fața locului, să mă asigur că se respectă graficul și că le vom vedea în trafic cât de curând”, spune primarul, făcând un tur al unui tramvai aflat în fabrică.

Atașăm mai jos comunicatul de presă:

Beneficiar: Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Arad

Obiectivele proiectului: Reducerea emisiilor de carbon din transport în Municipiul Arad prin achiziția de material rulant nou (tramvaie), care va conduce la dezvoltarea unui sistem de transport public de călători cu tramvaiul atractiv și eficient, facilitând astfel transferul sustenabil al unei părți din cota modală a transportului privat cu autoturisme către transportul public.

Obiectivele specifice sunt: 

  1. Achiziționarea unui număr de 10 tramvaie noi, eficiente energetic, din care 4 tramvaie dublă articulație capacitate mare și 6 tramvaie vagon capacitate medie;
  2. Reducerea timpului de călătorie cu tramvaiul;
  3. Creșterea vitezei comerciale a transportului public;
  4. Reducerea nivelului de zgomot, a consumului de energie electrică;
  5. Creșterea confortului și siguranței pasagerilor.

Stadiul implementării: Au fost livrate toate tramvaiele, respectiv 4 tramvaie de capacitate mare și 6 tramvaie de capacitate medie. 

Valoarea totală a proiectului este de 87.462.776,23 lei

Valoarea finanțării nerambursabile a contractului de finanțare: 72.102.436,58 lei

Contribuția Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR): 62.537.827,65 lei 

Contribuția națională: 9.564.608,93 lei 

Rezultate așteptate (valori estimate pentru ultimul an al perioadei de durabilitate a contractului de finanțare):

  • Scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră (tone echivalent CO2/an): 2.148,56
  • Creșterea estimată a numărului de pasageri transportați în cadrul sistemelor de transport public de călători achiziționate (nr. pasageri): 841.112
  • Tramvaie achiziționate (nr.): 10 tramvaie achiziționate (4 tramvaie de capacitate mare și 6 tramvaie de capacitate medie).

Impactul investiției la nivelul localității/regiunii: În urma finalizării proiectului va crește atractivitatea pentru acest mod de transport și se va reduce intensitatea traficului motorizat, din care va rezulta un impact pozitiv asupra mediului (reducerea zgomotului și a consumului de energie) și îmbunătățirea calității aerului.

Data semnării contractului de finanțare este 13.03.2020, data finalizării proiectului este 31.07.2023.

Perioada de implementare este de 95 luni, respectiv între 01.09.2015 și 31.07.2023. 

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) în cadrul Regio – Programul Operațional Regional (Regio – POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” , Prioritatea de investiții 4e „Promovarea strategiilor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritoriu, în particular zone urbane, inclusiv promovarea planurilor sustenabile de mobilitate urbană și a unor măsuri relevante pentru atenuarea adaptărilor”, Obiectiv specific 4.1 „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

Primăria Arad

Biroul de Comunicare și Relații Publice

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: Imperio Civitas, Primăria Municipiului Arad, tramvaie
Distribuie:
Articolul anterior
Concurs național de interpretare teatrală și eseuri – TEATRIX – EDITIA a 10-a, la Macea
Articolul următor
Cel puțin din perspectiva rockerilor, Bibi a pierdut alegerile după ce a confundat trupa „Cargo” cu tripul „Cargus”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 04 15 at 10.36.39 1

Weekend cu acțiuni ale polițiștilor, în județul Arad

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii arădeni au desfășurat mai multe acțiuni preventive, pentru impunerea respectării legislației rutiere și descurajarea fenomenului infracțional. Au fost sancționate contravențional 115 persoane, 5 permise de…
contrabanda tigari

[ACTUALIZARE 4] Soluție DEFINITIVĂ pronunțată de Curtea de Apel Timișoara în cazul „celor 21 de contrabandiști de țigări” cu care DIICOT Arad „aburește justiția” de 4 ani încoace. ACHITĂRI, pedepse cu suspendare și bani dați înapoi inculpaților!

Sentințele, destul de „blânde”, chiar dacă nu sunt definitive, răspund la probabil cea mai importantă întrebare pentru „omul de rând”: MERITĂ SĂ TE BAGI ÎNTR-O COMBINAȚIE CU ȚIGĂRI? Citite în…