UVVG: Facultatea de Farmacie

farmacie scaled
Distribuie:

Încă din cele mai vechi timpuri, profesia de „spițer” a fost respectată pentru volumul de cunoaștere al celor care știu ce conține fiecare leac, dar mai ales ce boală poate vindeca. Astăzi, spițerul este cunoscut ca farmacist, dar respectul pentru această profesie a rămas neștirbit.

În cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, funcționează, din anul 2015, Facultatea de Farmacie, cu două specializări: farmacie (în limba română) și nutriție și dietetică.

La specializarea Farmacie, pe parcursul a 5 ani, studenții vor învăța despre chimie, analiza și controlul medicamentului, farmacologie, homeopatie, suplimente alimentare, toxicologie, dermato farmacie, tehnologie farmaceutică și multe altele. Marea majoritate a disciplinelor sunt comune facultăților de farmacie din țară și străinătate, curricula respectând standardele europene și naționale. Au mai fost introduse discipline la care studenții pot asimila noțiuni de fitoterapie și farmacovigilență vegetală, biologie moleculară, plante cu potențial toxic etc.

Pe lângă partea teoretică, studenții noștri efectuează stagii de practică în farmacii din centrul universitar Arad, în baza unor contracte între universitate și farmacii. Ne mândrim cu faptul că în prezent, marea majoritate a farmaciștilor din Arad sunt absolvenții noștri.

La specializarea Nutriție și Dietetică, pe parcursul a 3 ani, se pregătesc viitorii specialiști în această ramură a medicinei. Studenții noștri vor avea ocazia să învețe totul despre alimentație, nutriție și bolile cauzate de dezechilibrele nutriționale. În plus, se studiază tulburările alimentare, patologii medicale și tehnici de remodelare corporală: fizice, alimentare și medicale. O atenție deosebită este acordată studiului alimentației copiilor.

La finalul studiilor, studenții licențiați în nutriție vor putea profesa în spitale, centre medicale, centre de sănătate și sportive, alimentație publică etc., în calitate de dieteticieni/nutriționiști, o profesie recent în introdusă în clasificarea ocupațiilor din România.

Decanul Facultății de Farmacie, Prof. Univ. Dr. Olah Neli Kinga : „Facultatea noastră deschide porțile tuturor persoanelor care doresc să îmbrățișeze profesii nobile, dedicate oamenilor de lângă noi. Asigurăm o formare modernă, de înaltă calitate, centrată pe nevoile studenților, ținând cont de necesitățile pieței muncii și partenerilor antreprenori, cu sprijinul unei echipe de cadre didactice tinere și dinamice, care continuă ideile Rectorului fondator, domnul profesor Dr. Aurel Ardelean, fiind continuu susținuți de conducerea actuală a Universității, prin doamna Rector, profesor Dr. Coralia Cotoraci.

Până în data de 28 iulie 2023, ora 17,00, candidații se pot înscrie pentru examen pe platforma online, iar examenele de admitere vor avea loc conform programului din linkul de mai jos.

https://www.uvvg.ro/docs/Admitere/2023-2024/regulament_admitere_farmacie.pdf

Tematica și bibliografia se regăsesc pe linkul de mai jos

https://www.uvvg.ro/docs/Admitere/2023-2024/tematica_admitere_farmacie.pdf

Mai multe despre Facultatea de Farmacie puteți afla cu un click pe linkurile de mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=FYF_nHZNOQQ

https://www.youtube.com/watch?v=5dM0i7P_vhw

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: facultatea de farmacie, uvvg
Distribuie:
Articolul anterior
O nouă librărie s-a deschis în Arad, în spiritul orașelor europene
Articolul următor
Trupa emblematică PHOENIX, în concert la Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…