Primăria Arad face precizări în atenția cetățenilor cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor și modalitățile prin care pot obține recipiente și saci destinați acestei activități

colectare selectiva
Distribuie:

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Dorim să aducem la cunoștința cetățenilor noștri informații esențiale privind colectarea selectivă a deșeurilor și modalitățile prin care pot obține recipiente și saci destinați acestei activități importante pentru mediu.

Pentru a contribui la atingerea obiectivelor noastre de reciclare, este crucial să începem colectarea selectivă încă de la nivelul gospodăriilor. În acest sens, vă prezentăm modalitățile de colectare adecvate pentru fiecare tip de deșeu:

1. Deșeurile menajere:  vă rugăm să utilizați pubela de culoare neagră pentru colectarea acestora.
2. Deșeurile reciclabile din plastic și metal: pentru acestea, folosiți pubela de culoare galbenă.
3. Deșeurile biodegradabile și vegetale din gospodărie: pentru a asigura o gestionare corespunzătoare a acestor deșeuri organice, vă recomandăm să le colectați în pubela de culoare maro.
4. Deșeurile din hârtie și carton: acestea trebuie colectate în recipientele sau sacii de culoare albastră, special destinați pentru această categorie.
5. Deșeurile reciclabile din sticlă: vă recomandăm să depuneți aceste deșeuri în containerele de culoare verde, plasate pe raza municipiului.

În situația în care nu dețineți toate aceste recipiente sau saci specializați, vă asigurăm că RETIM Ecologic Service S.A. și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Judeţul Arad (A.D.I. S.I.G.D.) vă pot ajuta.

Tot ce trebuie să faceți este să vă prezentați la adresa Calea 6 Vânători (în curtea Cerealcom S.A.) pentru a primi recipiente și saci destinați colectării selective.

De asemenea, dorim să informăm persoanele fizice care au contractat serviciile operatorului RETIM, dar nu au posibilitatea de a transporta individual aceste recipiente sau saci, că pot apela numărul de telefon 0374 – 885.692 sau pot transmite un e-mail la adresa [email protected] în vederea transportării gratuite a pubelelor sau a sacilor la domiciliu, menționând în detaliu adresa de domiciliu (strada, numărul de casă etc.).

Pentru informații privind programul de colectare selectivă a deșeurilor, vă invităm să accesați pagina web a furnizorului RETIM Ecologic Service S.A., respectiv https://retim.ro/utile/programe-de-colectare/.

De asemenea, detalii suplimentare privind ghidul de colectare selectivă a deșeurilor sunt disponibile pe pagina https://retim.ro/utile/ghid-arad/.

Dorim să subliniem importanța respectării colectării selective a deșeurilor pentru a proteja mediul înconjurător și a contribui la o comunitate mai curată și sustenabilă. Vă încurajăm să utilizați corespunzător recipiente și saci destinați fiecărui tip de deșeu, astfel încât să putem realiza împreună progrese semnificative în materie de reciclare.

 

Biroul de presă al PMA

 

Categorie: Administrație
Etichete: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Judeţul Arad (A.D.I. S.I.G.D.), colectare selectivă a deșeurilor, primaria arad, RETIM Ecologic Service S.A
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE 2] DSP Arad a găsit „vinovații” în cazul polițistei care era să moară după tratamentul primit în Spitalul Județean: „Au fost aplicate 4 avertismente contraventionale asistentelor medicale implicate in asigurarea actului medical”
Articolul următor
Viziunile PSD despre bunăstarea românilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie