[TRANSPARENȚĂ DECIZIONALĂ] Impozitele și taxele locale pentru anul 2024

kilometru zero arad
Distribuie:
Primăria Municipiului Arad anunță deschiderea procedurii de transparență decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ, începând de astăzi, 17 mai 2023:

Proiect de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024 – inițiativa primarului Proiectul de hotărâre se referă la stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024.

Impozitele și taxele locale, cuantumul acestora, precum și facilitățile acordate la plata impozitelor și taxelor locale aplicabile în anul 2024 sunt cele prevăzute în Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 596/17.12.2021 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2022, cu modificările și completările ulterioare, care se actualizează conform proiectului de hotărâre aferent acestui anunț.

Același nivel ca în 2023 (vezi articol asociat) , excepție cele care se indexează obligatoriu

Impozitele și taxele locale pentru anul 2024 se propun la același nivel cu cel aplicabil în anul 2023, cu excepția impozitelor și taxelor locale al căror nivel pentru anul 2023 se află sub nivelul impozitelor și taxelor rezultate în urma indexării obligatorii pentru în anul 2024.

Documentația poate fi consultată:

pe pagina de internet a instituției, accesând acest link, la sediul instituției, la Serviciul Relații cu Publicul, camera 5, luni, marți, miercuri între orele 08:30 – 15:30, joi între orele 08:30 – 17:30, vineri între orele 08:30 – 14:00.

Proiectul de act normativ se poate obține în copie, pe bază de cerere depusă la Serviciul Relații cu Publicul al instituției.

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparență decizională se pot depune până la data de 28.05.2023 prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituției, la acest link, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: [email protected] sau prin poștă, pe adresa Primăriei Municipiului Arad, Bulevardul Revoluției, nr. 75.

Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituției, aici.

Nepreluarea recomandărilor formulate și înaintate în scris va fi justificată în scris. Pentru cei interesați există și posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituție publică până la data de 28.05.2023.

Biroul de presă al PMA

 

Articol asociat: În 2023, impozitele și taxele locale rămân la nivelul anilor precedenți. Proprietarii clădirilor ale căror fațade au fost renovate vor beneficia de facilități

 

Categorie: Administrație
Etichete: primaria arad, stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024, transparență decizională
Distribuie:
Articolul anterior
Viziunile PSD despre bunăstarea românilor
Articolul următor
A doua ediție a Festivalului internațional JAZZAR se va desfășura în mai multe locații emblematice din Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie