Profesorii arădeni au mărit miza: „JOS GUVERNUL MINCINOS!”

protest profesori 8iunie 1 1 scaled
Distribuie:

Peste 1500 de profesori și personal nedidactic din instituțiile de învățământ din județul Arad au luat parte, joi, 8 iunie, la acțiunea de protest organizată de Sindicatul Democratic Învățământ Arad, în cadrul grevei generale declanșate pe 22 mai 2023. Aceștia au plecat în marș de la Casa Sindicatelor, până la Instituția Prefectului, unde timp de aproximativ două ore și-au strigat nemulțumirile. Alături de profesori, la protest au participat și reprezentanți ai elevilor.

Promisiuni goale din partea prefectului

Prefectul Aradului, Toth Csaba a primit reprezentantul sindicaliștilor, iar discuția care a durat în jur de 30 de minute s-a desfășurat cu ușile închise, fără accesul presei. Concluzia și acestei întâlniri cu vocea Guvernului în teritoriu a fost din registrul promisiunilor, nimic concret.

„Tot ce vă pot promite este faptul că voi transmite Guvernului nemulțumirile dumneavoastră și imagini de la acest protest și că vom încerca să le rezolvăm.”

„Jos Guvernul MINCINOS!”. „Deca, DEMISIA!”. „NU CEDĂM!”. „VOCAȚIA NU ȚINE DE FOAME!”. „NU PLECĂM ACASĂ FĂRĂ DEMNITATEA NOASTRĂ!”. „ELEVII SUNT CU NOI!”

Dacă aceste proteste au început de la nemulțumirile salariale, pe măsură ce nicio negociere cu Guvernul nu face decât să amplifice criza prin propuneri și măsuri inacceptabile din perspectiva cadrelor didactice, lozincile protestatarilor țintesc direct Guvernul și pe ministrul educației, Ligia Deca. Mai mult, ultima decizie a ministrului educației cu privire la modificările Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ a mai adăugat un punct pe lista nemulțumirilor, reprezentanții profesorilor considerând ilegale aceste modificări.

Acțiunea de astăzi s-a încheiat fără niciun incident și cu promisiunea că protestele vor continua și în zilele următoare.

 

Categorie: Știri
Etichete: Arad, greva profesorilor, Profesorii arădeni
Distribuie:
Articolul anterior
La UVT, Cultura este Capitală! Seri de muzică și teatru la Timișoara
Articolul următor
S-a ales cu ordin de protecție după ce și-a amenințat mama cu bătaia

1 comentariu. Leave new

 • Primarul Aradului BIBI PRIMARUL PADURAR a multumit serviciului SMURD ARAD pentru cele 4 milioane de secunde cate au fost alaturi de comunitate in 15 ani>…. https://www.facebook.com/calinbibartarad/videos/567607215550633/
  E mult sau putin?
  Saraca aritmetica cu calculatorul…..
  15 ani × 365 zile/ani + 3,6375 ani × 1 zi + (3,6375 ani × 24 ore/zi × 60 minute/oră × 60 secunde/minut) = 473.184.000 de secunde

  Deci, în 15 ani, inclusiv ani bisecți, sunt aproximativ 473.184.000 de secunde.
  Astfel, cele 4 milioane de secunde pentru care a multumit BIBI PRIMARUL PADURAR reprezintă aproximativ 0,846% din totalul secundelor din 15 ani. Aceasta indică faptul că acea perioadă de timp reprezintă o cantitate relativ mică în comparație cu întreaga perioadă de 15 ani.
  Unde a facut scoala BIBI?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…