PROFESORII dedicați de la Școala „Avram Iancu” luptă ÎMPOTRIVA OBEZITĂȚII JUVENILE

scoala avram iancu
Distribuie:

 

Ziua Europeană Împotriva Obezităţii (ZEIO) este o zi dedicată conştientizării problemelor asociate  şi cauzate de această afecţiune şi este celebrată în întreaga Europă în fiecare an, pe data de 20 mai.

Cu ocazia acestei zile, Școala Gimnazială Avram Iancu, Arad reprezentată de directoarea Prof. Stana Petru şi responsabil pentru programe şi proiecte educative , prof. Sima Nicoleta,  în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad, reprezentată de dna dr. Carmen Donici , în calitate de coordonator al Programului Naţional de Evaluare și Promovare a Sănătăţii ţi Educaţie pentru Sănătate , au desfăşurat cu elevii şcolii o activitate interactivă de conşienţizare şi prevenire a obezităţii juvenile.

În cadrul activităţii, elevilor li s-au prezentat materiale video intuitive, pliante, suporturi informative, au avut loc jocuri tematice și discuții în care elevii s-au implicat activ și au manifestat interes deosebit. Aceştia au adresat întrebări şi au primit răspunsuri și informaţii în ceea ce priveşte importanţa unui stil de viaţă sanătos în dezvoltarea fizică și psihică armonioasă.

Obezitatea în rândul copiilor si adolescenţilor a început să fie tot mai frecventă, atât la nivel naţional, cât şi la nivel european si mondial, atingând în ultimii ani proporţii alarmante. Creşterea în greutate atrage după sine un risc mai mare de probleme cardiovasculare, respiratorii, articulare, dar şi probleme sociale şi psihologice ce afectează starea generală de sănătate şi dezvoltarea copilului. În consecinţă, activitatea de astăzi din şcoala noastră are ca scop promovarea unui stil de viaţă sănătos, încă de la vârste fragede. Consumul de alimente sănătoase, practicarea sportului şi consumul unei cantităţi suficiente de apă, joacă un rol esenţial în prevenirea şi combaterea obezităţii. Consider extrem de importantă realizarea în şcoală a cât mai multor activităţi de acest gen, în contextul în care pericolul manifestat de sedentarism, prin petrecerea a tot mai multor ore în fata calculatorului și preferinţa tot mai accentuată faţă de mâncarea junk – food a copiilor noştri, reprezintă o ameninţare din ce în ce mai mare la adresa sănătăţii acestora, (Prof. Sima Nicoleta, responsabil pentru programe şi proiecte educative)

Întreaga activitate s-a desfăşurat sub sloganul „Acționăm astăzi pentru un viitor mai sănătos!”

Categorie: Știri
Etichete: obezitate, Prof. Sima Nicoleta, Prof. Stana Petru, scoala avram iancu arad
Distribuie:
Articolul anterior
Târgul economiei arădene şi-a deschis porţile
Articolul următor
GALĂ de BOX la Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului. Ruben Stoia: „Nu o să uit niciodată că profesorii de aici mi-au cizelat caracterul și m-au îndrumat în viață”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie