PROIECTUL ALFA – Interviu cu Beniamin Vărcuş, candidat PSD la Consiliul Local Municipal Arad

beniamin varcus
Distribuie:

 

Câteva cuvinte despre dumneavoastră

Sunt Beniamin Vărcuş. Am 38 de ani, sunt căsătorit şi activez în domeniul privat. Sunt membru PSD din 2011 şi candidez pe lista consilierilor municipali. Am intrat în politică perfect conştient că singur nu voi reuşi să fac ceva eficient, să schimb în mai bine oraşul în care am crescut şi, normal, pe care îl iubesc. Consider că echipa în care sunt onorat să mă aflu exultă de dinamism şi doreşte cu adevărat ca Aradul să revină în rândul citadelelor dezvoltate ale României. Această echipă doreşte mai mult decât orice ca Aradul să revină arădenilor.

Consideraţi că Aradul este al altcuiva?

Cred că actuala administraţie lucrează pentru ea, şi doar pentru interesele ei. Cred că există un zid foarte înalt între administraţie şi cetăţean. Zidul acesta nu a apărut de nicăieri ci este rodul anilor de zile în care mai marii oraşului s-au rupt de oameni şi de realitate. În acelaşi timp, acest zid este şi urmarea indiferenţei care a fost hrănită cu circ şi poveşti demne de 1001 de nopţi de către cei interesaţi ca el să existe. Acest zid trebuie să dispară.

Concret, ce ar trebui să se întâmple?

Păi, în primul rând, cetăţenii trebuie consultaţi, la modul real, în legătură cu investiţiile ce se vor face în zonele în care locuiesc. Trebuie să existe transparenţă în acest proces. Opacitatea cu care ne-a obişnuit actualul edil, secretomania şi grandomania păguboasă pe care se merge în continuare, acest praf în ochi aruncat perpetuu în ochii arădenilor părând că se face ceva, dar mascând cheltuieli exagerate, TREBUIE să fie amendate de alegători. Edilul trebuie să piardă pe mâna lui. Oamenii au nevoie de realism, de dialog, de proiecte viabile, care au legătură cu ceea ce ei îşi doresc, nu de proiecte inventate, cu costuri umflate pe buzunarul cetăţeanului.

Înţeleg că un astfel de proiect există, în cartierul Alfa.

Da. Proiectul a luat naştere în urma consultărilor cetăţeneşti din cartierul Alfa de-a lungul celor 14 ani de când sunt în acest cartier.
A devenit clar faptul că aici problema locurilor de parcare este una stringentă. Oamenii sunt nemultumiţi de iniţiativa primarului de a construi parcări supraetajate, deoarece acestea vor fi departe de locuinţele celor care-şi vor parca maşinile acolo. În plus aceste parcări au un cost foarte mare de realizare. O altă problemă a locuitorilor cartierului este lipsa unui parc adecvat pe faleza Mureşului in zona străzii Cărămidarilor.

Puteţi detalia?

Desigur. Am consultat specialişti şi, împreună cu aceştia, am venit cu o propunere care va deveni realitate odată cu schimbarea majorităţii din Consiliul Municipal Arad. Această propunere prevede realizarea unor parcări oblice pe Strada Cărămidarilor si pe Strada Pădurii, în dreptul cartierului Alfa, în total 200 de locuri de parcare. Acestea ar fi uşor de construit, cu costuri scăzute şi ar rezolva problema distanţei pe care cetăţenii o parcurg de la locul de parcare la locuinţă.  În acest fel se decongestionează şi zona de interior a cartierului. Între blocuri propunem parcări acoperite pentru a proteja autoturismele de intemperii

O altă propunere concretă este mutarea pistei de biciclete de pe strada Pădurii (zona Alfa) pe spaţiul care acum deserveşte zona de acces pe Strada Mărului. Considerăm inoportună existenţa a două drumuri în aceeaşi direcţie, la 2 metri unul de celălalt. În acest sens propunem crearea unui mic sens giratoriu în zona podului peste Mureş, pentru acces in zona Mărului.

Propunem de asemenea reabilitarea zonei Mărului, pentru a evita încărcarea cu noroi a cartierului pe vreme ploioasă şi pentru a rezolva situaţia locuitorilor zonei, care crează în acest moment discomfort în zonă.

Sunt proiecte ambiţioase. Ce vă face să credeţi că vor reuşi?

În primul rând, faptul că sunt fezabile, au costuri rezonabile şi sunt în concordanţă cu nevoile cetăţenilor din zonă. Referitor la momentul în care Sebastian Bulumac va fi primar, iar Consiliul Local va fi în majoritate PSD, pot să vă spun atât: noi nu uităm oamenii care ne aleg şi au încredere în noi. Ştim cât de important este actul alegerii şi suntem conştienţi că ne înhămăm la repararea unor greşeli imense, dar o facem asumându-ne rolul de aleşi şi lucrând pentru comunitate. Atât eu cât şi colegii mei din echipa PSD, suntem oameni care privesc în ochi interlocutorul şi spun întotdeauna adevărul. Sunt convins că adevărul va învinge. Oamenii îl simt. Simt că ne va elibera.

Vă mulţumesc.

Eu vă mulţumesc.

Notă: Galeria foto atașată articolului reprezintă varianta grafică a proiectelor expuse de Beniamin Vărcuș în interviu

 

 

(P)

NOTĂ: În perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie, criticarad.ro va publica articole cu conținut politic-publicitar.

 

Categorie: Știri
Etichete: alegeri 2016, beni varcus, Beniamin Varcus, electoral, interviu, PSD, PSD Arad
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Laureatul Nobel Stefan Hell a fost primit în Sântana sa natală ca un zeu! [FOTOGALERIE]
Articolul următor
INSTINCT – o carte pentru cei care nu cred că pudoarea este o virtute literară – va fi lansată vineri seara, la „Boeme – Teatru”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie