TEMERITATE ŞI ADEVĂR – un interviu cu Daniela Arieta Sabău, candidat independent la Consiliul Local Municipal Arad

dana sabau scaled
Distribuie:

 

 

Câteva cuvinte despre dumneavoastră

Numele meu este Daniela Arieta Sabău. Sunt evaluator ANEVAR şi expert judiciar. Îmi desfăşor activitatea în mediul privat. Am două fete, ambele locuiesc şi muncesc în Germania, una ca arhitect, cealaltă ca auditor. Candidez ca independent pentru Consiliul Local Municipal Arad.

Sunteţi femeie şi candidaţi independent. E destul de neobişnuit în peisajul electoral din Arad, cel puţin.

Ar trebui să ne dăm seama că vremurile s-au schimbat. Sunt un om principial, iar exact principiile au fost încălcate de mediul politic, în mod repetat. Principii ca democraţie, dialog, modestie, credinţă, chiar bun simţ. De aceea am decis să candidez. Cred că PRINCIPIUL trebuie să redevină piatra de temelie a democraţiei reale. Cât despre faptul că sunt femeie, tot ce pot spune e că aştept cu deosebit interes momentul în care femeile vor fi reprezentate corect şi demografic în interiorul politicii. Nu suntem doar o masă de manevră, cineva care trebuie scos la paradă, să dea bine în poze şi la televizor. Femeile pot fi nişte politicieni abili şi aprigi, dacă e nevoie. Salut participarea a cât mai multor femei în viaţa publică şi politică.

 

Sunteţi independentă sau „independentă”?

Sunt cât se poate de independentă. Legătura mea de suflet cu Partidul Naţional Liberal a încetat în momentul în care acesta a încetat să mai fie liberal, şi a devenit struţo-cămila pe care o vedem azi. Vreau să subliniez faptul că această candidatură a mea nu este o candidatură-răzbunare. Doresc sincer să adaug experienţa şi munca mea în folosul semenilor. Doar că structurile partinice au tendinţa de a pune interesul de partid înaintea interesului public. Asta aş vrea să putem schimba. Deoarece oamenii ne aleg pentru a-i sluji pe ei, nu meschinării de moment. E o altă dezertare de la principii.

E nevoie de mult curaj ca să lupţi singur. Dacă veţi fi aleasă, veţi lupta tot solo, sau vă veţi alia?

Depinde foarte mult de ceea ce va fi. În sensul că voi fi alături de orice proiect care aduce avantaje cetăţeanului, indiferent din ce parte a spectrului politic va veni. Pe de altă parte, voi sancţiona, pe cât îmi stă în putere, orice derapaj de la ceea ce am fost trimişi să facem. Şi da, este nevoie de mult curaj, dar cineva trebui să o facă. Sunt Berbec, ceea ce înseamnă că sunt foarte hotărâtă,,,

Unii ar spune încăpăţânată….

Nu. Hotărâtă. Sunt destul de smerită ca să îmi dau seama că, uneori, nu am dreptate. Deşi, cine mă cunoaşte bine, ştie că am întotdeauna. Glumesc, desigur. Iar legat de alergatul singură, am norocul de a avea oameni extraordinari alături de mine, oameni care cred în mine, oameni pe care nu îi voi dezamăgi..

 O ultimă întrebare. Sunteţi credincioasă?

Sunt. Şi sunt mândră de asta. Cred că principiile creştine, pe care le-am urmat întotdeauna, au adus prosperitate şi progres Europei. Ştiu că, prin credinţă, adevărată, nu falsă, poţi să îţi găseşti mântuirea şi poţi găsi binele chiar în semeni în care nu mai crea nimeni.

Deci, mergeţi mai departe.

Merg şi câştig. Cu Dumnezeu înainte!

 

(P)

NOTĂ: În perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie, criticarad.ro va publica articole cu conținut politic-publicitar.

Categorie: Știri
Etichete: alegeri 2016, campanii, candidat, Dana Sabau, Daniela Arieta Sabau, independent
Distribuie:
Articolul anterior
INSTINCT – o carte pentru cei care nu cred că pudoarea este o virtute literară – va fi lansată vineri seara, la „Boeme – Teatru”
Articolul următor
Ceata lui Pițigoi se pregătește de război

1 comentariu. Leave new

 • avatar of nelu buda
  Nelu Buda
  31 mai 2016 19:34

  Rolul unui lider este să stea mai mult printre cetateni si sa le cunoasca problemele. Motivaţia poate face posibil să realizezi ceea ce ar trebui să realizezi, aşadar, recunoaşte-i şi răsplăteşte-i pe oamenii care merită din jurul tău .
  PS. Pe votul meu te poti baza.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…