PSD Arad cheamă partidele din opoziţie la semnarea Pactului Naţional pentru Bunăstarea Românilor

psd
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Organizația  Judeţeană PSD Arad face apel la conducerile organizațiilor locale ale partidelor de opoziție să îi convingă pe liderii lor de la București să semneze Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor.

Suntem convinși că oamenii din teritoriu ai opoziției, mai ales primarii și ceilalți aleși locali, sunt mai aproape de realitatea vieții de zi cu zi a oamenilor decât conducerile centrale ale acestor partide. Ei știu foarte bine că oamenii vor garanția că nivelul lor de trai va crește, nu va scădea, iar noi, toți cei din politică trebuie să le oferim această garanție. Îi chemăm pe liderii organizațiilor locale și județene ale PNL, USR, PMP și UDMR să semneze Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor. Îi chemăm la un act de solidaritate, în favoarea românilor. Au acum ocazia să le demonstreze oamenilor din comunitățile lor că pun pe primul plan interesul acestora și nu disciplina de partid și obediența față de liderii de la centru. Doamna Viorica Dăncilă, președintele PSD, a propus acest pact tuturor partidelor parlamentare, cu scopul legitim ca, indiferent cine va guverna țara, românii să aibă o garanție certă că nu le vor fi tăiate, ci le vor crește pensiile și salariile, și nu le vor fi majorate taxele.

Conducerile centrale ale partidelor de dreapta au refuzat semnarea Pactului pentru români, ceea ce trădează intenția acestora de a reveni la politici de austeritate. Oamenii sunt neliniștiți pentru că știu că aceste politici ale fostelor guvernări de dreapta au adus sărăcie, suferință și convulsii sociale.

În încheiere, detaliem măsurile lansate și susținute de PSD prin Pactul național pentru bunăstarea românilor. Aceste măsuri sunt menite să asigure un trai mai bun pentru milioane de cetățeni:

Creșterea pensiilor prin aplicarea Legii Pensiilor, care prevede majorarea de la 1 septembrie 2020 a punctului de pensie de la 1.265 la 1.775 lei (+40%) și a nivelului indemnizației minime de la 704 lei la 775 de lei (+10%) precum și recalcularea pensiilor, astfel încât să avem „la muncă egală, pensii egale”.

Creșterea salariilor de la 1 ianuarie 2020 și 1 ianuarie 2021 (cu câte 25% din diferența rămasă din momentul adoptării Legii salarizării până la nivelul prevăzut pentru 2022), majorarea anticipată, la 1 septembrie 2020, a salariilor din Educație la nivelul stabilit pentru 2022 și acordarea de vouchere de vacanță și alte bonusuri stabilite pentru angajații din sectorul public.

Susținerea companii mici și mijlocii, prin menținerea impozitului de doar 1% pentru firmele cu cifra de afaceri anuală mai mică de 1 milion de euro.Sprijinirea celor care desfășoară activități independente, prin menținerea nivelului scăzut de impozitare, prin raportare la salariul minim pe economie.

Sprijinirea tinerilor antreprenori, prin continuarea Programului Start-Up Nation care oferă un sprijin de 200.000 lei pentru începerea unei afaceri și care asigură finanțarea pentru înființarea a 10.000 de firme în fiecare an.

Conducerea Organizaţiei Judeţene PSD Arad

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Politice
Etichete: Biroul de Presă al PSD Arad, Conducerea Organizaţiei Judeţene PSD Arad, Pactul Naţional pentru Bunăstarea Românilor
Distribuie:
Articolul anterior
Această fată de 17 ani a dispărut din Micălaca pe data de 25 septembrie. SUNĂ la 112 dacă o vezi!
Articolul următor
SPIRIT CIVIC combinat cu JUDO într-un supermarket din Arad… plus o ușă-n freză de tot spectacolul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…