[ACTUALIZARE] Încă un GOL istoric marcat de Primăria Sebiș în „meciul inegal” dintre Spitalul Orășenesc și echipa de fotbal. Consilierii opoziției cer AUDIT EXTERN!

spitalul orasenesc sebis
Distribuie:

 

Administrația orașului Sebiș are un soi de umor pe care nu și-l permit mulți – iar cea mai recentă ședință de Consiliul Local (datată ieri – 25 septembrie, 2019) e despre asta: aprobarea unei suplimentări de buget la clubul de fotbal C.S. Național Sebiș – proiect de hotărâre supus încă de două ori consilierilor și, tot de atâtea ori, neaprobat („baza” acestui articol). Neaprobat din motive pe care toți sebișenii le cunosc, le trăiesc și le simt pe pielea lor: Primăria înregistrează datorii (deja) istorice la instituțiile pe care le are în subordine – Spitalul Orășenesc e la un pas să fie deconectat de la energia electrică pentru neplata către ENEL a  facturilor (fiind deja „pe mâna recuperatorilor”), societatea de furnizare și canalizare a apei (Termoconstruct – în fapt, o „moștenire de familie” și „locul de joacă al familiei Feieș”) e, practic, în faliment – dacă e să vorbim doar despre cele mai „groase”.
A treia oară, iată, a fost cu noroc pentru vajnicii apărători ai orgoliului „Național”(Liga a III-a, locul 8)… cu un lot de jucători care se plimbă, pe gratis, de la o pseudo-echipă de fotbal la alta, prin diviziile inferioare ale clasamentului (fix ca în politică și administrație).

„Azi, consilierii locali s-au înfruntat într-un „MECI DE FOTBAL” în care 6 consilieri PNL și 2 ALDE au marcat 330.000 LEI (din care 260.000 lei datorii din 2018), dăruind astfel un GOOL mare bugetului local. Așadar până în prezent s-au alocat 1.180.000 lei. Asta în timp ce Spitalul din Sebiș are datorii din 2018 și lista poate continua. Sunt împotriva desființării echipei de fotbal dar aceste bugete sunt de neacceptat. Probabil un audit extern o să facă lumină și în orașul nostru. Drumul spre normalitate…” – este opinia publicată de unul dintre localnici, candidatul USR la funcția de edil-șef pentru scrutinul de anul viitor, Daniel Țole, împotriva proiectului pe care îl puteți (re)citi sub titlul inițial.

„PNL-istii BARNA, TOMA, VEKAS, BĂTRINA, SCHIOP, GAVRILĂ și de la ALDE – ZBÎRCEA si SIRCA” sunt cei care au votat „pentru”… unul mai microbist ca altul, se vede treaba – probabil și influențați de imaginea spitalului văzută de sus, din sala de ședințe… de unde arată a „edificiu în regulă”.

Doar văzut de sus… de foarte sus… arată Sebișul în regulă!

 

………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (28 august, 2019) TĂMBĂLĂU cât Palatul Administrativ la Primăria Sebiș… sau cât poate să mănânce un fotbalist de la o echipă mediocră încât să dea peste cap bugetul unui orășel care nu mai are bani nici de apă?!

Sebișul este un orășel „varză” la capitolul administrație publică: apa care le vine la robinet cetățenilor trece prin conducte de azbociment îngropate pe vremea când nu se știa că sunt cancerigene, nu există gaz și apă caldă, rețeaua de canalizare este praf, impozitele și taxele sunt uriașe depășindu-le pe cele din municipiu, salubritatea e doar un mit, mijloace de transport în comun – ioc, primarul și viceprimarul sunt declarați incompatibili de ANI și suspendați „de jure”, toate afacerile locale sunt politizate…
În schimb, oamenii care-l locuiesc sunt buni, ospitalieri și le-a mai rămas atâta spirit civic încât, dacă le cheltuiești banii publici, să iasă în fața Primăriei pentru a protesta – cum  s-a întâmplat în prefața ședinței de Consiliu Local de ieri, când, pentru a „n”-a oară, s-a pus la cale o „sifonare” de 400.000 de lei în „chiuveta neîncăpătoare” a clubului de fotbal din localitate.

A ieșit un tămbălău de toată frumusețea… care s-a lăsat cu suspendarea ședinței – de altfel, ilegală!

Neîndoielnic, echipa de fotbal C.S. Național Sebiș este una iubită de sebișeni – mai ales că este o ditamai „instituție publică aflată în subordinea Primăriei orașului”- și, la fel de neîndoielnic, fotbaliștii săi trebuie să mănânce ca să poată să trăiască și să joace fotbal – dar cam aici se opresc normalitățile privitoare la ea.
Cu rezultate mediocre (dacă nu chiar rușinoase, având în vedere ultimele meciuri) în  Liga a III-a și, practic, „o oarecare” printre iubitorii sportului-rege care trăiesc în altă parte decât în „orașul dinastiei Feieș”, echipa din orașul de pe Crișul Alb era cât pe ce să dea peste cap bugetul primăriei (și așa, plin de găuri, amenzi și penalități) dacă ieri, 27 august, consilierii locali ar fi votat rectificarea bugetară solicitată de directorul clubului care, obișnuit cu sume ce frizează penalul pe parcursul zecilor de ani de „domnie” a lui Gheorghe Feieș, cere nu mai puțin de 400.000 de lei „ca să fie bine ca să fie bine pentru toată lumea” după cum urmează:

 

116939e2 8b6a 407c beb3 2b2272ddea35

eff1fbbd 02de 43c8 a2be e3ca2ae9a179

Solicitarea pe care ați citit-o (și care nici măcar nu se încadrează în prevederile Legii 215, a Administrației Publice Locale) a fost de natură să indigneze mai mulți locuitori ai orașului care, și ei, își iubesc „echipa de suflet”… „dar ce are sufletul cu sifonarea banilor publici și cât de justificate sunt sumele respective încât să merite efortul”- vorba unuia dintre protestatarii care, marți dimineața, când trebuia să se voteze „rectificarea”, s-au adunat în fața Palatului Administrativ și au fost la un pas să-i ia la bătaie (gratis!) pe edilii care, de ani de zile, își bat joc de ei în acest fel.

Unul dintre ei este tânărul politician Daniel Ioan Țole, care a sintetizat ceea ce s-a petrecut pe platoul dintre primărie și spital într-o postare pe facebook astfel:

„Deoarece credem cu tărie în transparența procesului de alocare a banilor publici, astăzi, am participat la ședința extraordinară a Consiliului Local Sebiș, care a avut pe ordinea de zi printre altele rectificarea bugetară și modificarea statului de funcțiuni al Spitalului de Boli Cronice Sebiș. Am participat în calitate de cetățean preocupat de sumele tot mai mari dăruite de primărie echipei de fotbal. După o încercare eșuată, săptămâna trecută, astăzi era programată discutarea și cel mai probabil alocarea unor sume suplimentare clubului sportiv local. Lipsa unor consilieri și probabil prezența mea percepută ca o piedică mișcărilor de culise pregătite, au dus la amânarea alocării de fonduri pentru echipa de fotbal pentru o dată ulterioară, cerându-se o fundamentare din partea președintelui clubului sportiv pentru sumele solicitate.
Ca o promisiune personală a domnului primar interimar, data viitoarelor ședințe de consiliu cât și procesul verbal întocmit la sfârșitul acestora, vor fi afișate ONLINE pe site-ul primăriei. Aștept cu nerăbdare intrarea in normalitate în ce privește transparența decizională a urbei noastre.”

Chiar așa… „cât poate să mănânce, frate… și unde mănâncă ăștia?… Îi duce în fiecare zi cu limuzina la Continental la masă?”… vorba unui alt localnic, care ne-a asigurat că, în caz că fotbaliștii vor rămâne fără acest buget și vor cere de mâncare pe străzi, se vor găsi destui sebișeni care că nu-i lase să moară de foame și îi vor invita, cu rândul, la masă.

Categorie: Politice
Etichete: Daniel Ioan Țole, Național Sebiș, primaria sebis, Sebis, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Marius Copil a părăsit turneul de la Orleans
Articolul următor
Dan Cuedan îl înlocuiește pe Leo Pința la Șiria

23 de comentarii. Leave new

 • Vorba unui mare înțelept “ sebisenii e prosti “ , da oameni buni . Asta e “ orașul” Sebis și culmea o sa vedeți la următoarele alegeri cum baiatul fostului primar de o viața va di ales primar . Deci numai înțeleg nimic in acest oraș . Mah nebunilor , am fost condus de comunistul Feieș atataia ani și suntem praf , voi vedeți in ce hal am ajuns ? Voi realizați ca suntem ultimii din județ pe toate planurile , nu avem nimic decât echipa de fotbal și taxe enorme . Coi sunteți sănătoși la cap sa votați sa mergem tot așa ? Știu ca mulți sunteți lipitori și va gândiți ca dacă va lipiți ceva cade și vouă ceva , dar nu va gândiți la viitor , ca nu mai avem in viitor ca oraș . Doamne Dumnezeule . Sper sa va reveniti și chiar sa faceți o schimbare ,contează pe cine votați , Numa pe Feieș mic , nu . Pt ca precum el a spus , pt el fotbalul va fi prioritate . Pai du-te Mah in Congo și lasa-ne …

  Răspunde
 • Scuze pt scris dar mai și conduc și nu m-am putut abține . Am văzut o grămada de tinere mămici din Sebis cum s-au alăturat PNL adică lui Feieș mic . Mah lipitorilor , voi realizați ce faceți ? Va gândiți la viitorul copiilor voștri ? Credeți ca va da dracu bani cu sacul dacă îl pupați in cur ? Tot Feieș bătrânul e in spate , stati liniștiti . V-ați adunat ca muștele după cacat in loc sa gândiți puțin .

  Răspunde
 • In afara de Patko , care vorba aia , e casa unde se dau petrecerile lui Feieș , nu are nimeni de câștigat , decât Feieș . Cică a făcut centura in Sebis , dar acum de fapt e doar in drum , podul a înghițit bani cu duiumul și noi avem apa la rețea ca nici mâncare nu poți face cu ea . Avem fotbal , atât , in rest , nu avem investitori nimic in afara de Tucudean , care și ăla se plânge acuma după ce a umplut buzunarele lui Feieș . Ce viitor vedeți voi in Sebis ? Nimic . Vânzător la “ butic “ , baruri cu aparate și alimentări . Atât . Asta e primar ? Voi realizați ? Aia de pe centru de la blocuri trăiesc in preistorie dar îl lauda pe Feieș ca a făcut echipa de fotbal … . Halooo , tineretul , voi nu vreți schimbare , așa-i ? Va place mult sa stam in mocirla …. doamneeee da-va minte ….

  Răspunde
 • Nu zic ca nu trebuie treziți sebisenii, care nu ar trebui sa se mai lase conduși de clanul Feies, dar nici cu cei de la USR, deoarece aia ne baga-n cap ca homosexualii ar trebuii lăsați se se căsătorească unii cu alții, liderul lor fiind într-un totul de acord cu asta, iar pe Cioloș îl știm de ce e capabil. Asa ca sper ca se va afla un candidat cât de cât mai rasarit

  Răspunde
 • Vai de capul vostru sebișenilor !!! Nici toată apa de pe Criș nu vă mai scapă de clanul feieș care so lipit ca râia de orașul vostru . Foamea-i mare de când trăiește familia numai din rezervele ascunse de bătrânu ex-primar.

  Răspunde
 • La fel de vinovați sunt și consitierii locali care-i votează bugetul…ȘODINCA, GAVRILĂ, ȘCHIOPU, VEKAȘ, TOMA,…..

  Răspunde
 • avatar of cetatean al sebisului
  Cetatean al Sebisului
  28 august 2019 14:52

  Un nebun,adică eu,vă întreb pe voi,ăștia normalii,care e candidatul Primariei care vrea să ne,,salveze”?Numiti-l ,să ne luminăm ,că tare mulți se arată a fi marii salvatori ai urbei…si au aparut atatia ,,dăștepți” ,în ultima vreme,că nu ne mai putem decide….Toti au soluții miraculoase,toți sunt cinstea întruchipată !
  În ceea ce priveste implicarea unor tinere mămici în organizarea unor evenimente,nu cred ca se cuvine a fi terfelite….mi- ar fi fost rusine sa le numesc ,,lipitori” ..dar unii o fac,fiindca asta le e educatia….Fereasca-ne sfântu ‘ de asemenea ,,bărbați” !

  Răspunde
  • Ma gândesc ca ești una dintre ele . Fa ce vrei cu viața ta , dar ai copii , îți place apa de la rețea ? Îți plac taxele din sebis ? Îți place ce viitor frumos ard sebisul ? Investitor , investiții , fonduri , Oau . Sa Iri spun ceva , sunt f mulți primari in țara , tineri , care au sânge in pl . Mai sunt primari vechi , Bolojan , Oradea , ăla culmea a putut indiferent ce partid era la putere sa facă cu fonduri cu tot felu . Dar , voi , tineri speranțe , va lipiți de un cocalar , analfabet și grandoman ca pruncu lu Feieș , doar va pică și voia ceva . Asta e mentalitatea pur românească de sluga pt a îți fi mai bine , pe moment bineînțeles . Sau dacă vreți sa va faceți politicieni de succes , bafta , dar scoateți din mizeri satul asta , ca e terminat cu totul , iar prin pruncul lu primar nu schimbați absolut nimic , pt ca taicaso a fost șmecher și deștept , asta nu e nici deștept nici șmecher , doar se crede ….

   Răspunde
 • Feies nu da doi bani pe oamenii din sebis…si la fel si odraslele…in primul rand ar trebui să se vada cum si.a facut casa de pe orizontului pe locul fostului DCA..cum ii ziceam …si apoi restul magariilor…stiu pe cineva care a avut o mica afacere in Sebis si interlopii de ce ies a cerut închiderea…ca asa a vrut mușchii lui…de parca sebisu e ograda lui…etc etc…dar lui i se falfaie ..e la braț cu toti borfasii portocalii din pnl peste tot la toate sindrofiile…si apropo are un urmaș pe care îl învață bine de tot…la buteni…

  Răspunde
 • avatar of savarsineana
  Savarsineana
  28 august 2019 16:15

  Da !!! Ziaristul are perfectă dreptate cu apa care le vine la robinet cetățenilor și trece prin conducte de azbociment !!! Asta-i Societatea Termoconstruct Sebiș , făcută de FEIES cadou fiului său cel mare ,pe care la încoronat ca DIRECTOR/ MANAGER al societății ! Pe celalalt fiu l-a incoronat ca CITY MANAGER/ ADMINISTRATOR la Primăria Sebiș ! Pentru această familie, Sebișul este numai o Vacă bună de muls .

  Răspunde
 • Razvan Onica…un om serios si de caracter!

  Răspunde
 • Fratilor de la USR Sebis, se vede ca nu locuiti nici unul in Sebis, este usor sa scrieti din Arad. De un an si jumatate a picat Feies si voi inca nu v-ati trezit. Majoritatea din consiliul local nu mai este de mult a lui Feies, este Demetrescu, Toma, Zbarcea, Cucu, etc. Interesati-va unde lucreaza odraslele si unde lucreaza firmele si de cand. Daca era Feies la butoane erau dati de mult banii la fotbal si nu se facea majoritatea in consiliu pt a trece apa la compania de apa arad. Asa ca va sfatuiesc sa va gasiti in organizatia Sebis si localnici, sa nu mai luati de bune zvonurile care le auziti in barurile din arad unde stati la masa cu Titiriga, Dorelut, Razvan, Kaki etc.

  Răspunde
  • Nea Herbei, nimic nu știi despre sportul asta… pe bune! Dumneata chiar crezi ca de la un birt din Sebis se vad lucrurile mai clar decât de la unul din Arad?!

   Răspunde
  • Inteligentule de IH !!! Se pare că nu ai înțeles NIMIC !!! Tocmai pentru că a FOST ÎNLĂTURAT FEIEȘ de la butoane , CONSILIERII enumerați de tine nu-i mai execută ordinele . Majoritatea Consilierii locali au inteligența să aloce resursele financiare ale orașului pentru lucrări de investiții nu pentru geniile fotbalistice aduse de FEIEȘ la echipa de forbal . Sigur că FEIES dadea miliarde la fotbal pentru că-și aveau partea de acolo și cele două odrasle ale sale care erau plătite ca fotbaliști , manageri de transport ,antrenor , cantonamente , deplasări, norma de hrana și tot ce se mai putea stoace de acolo . Iar dacă te uiți pe declarația de avere a fostului primar FEIEȘ publicată oficial vei vedea cam câte sute de milioane declară anual ca a câștigat din pariuri sportive . Crezi că era clarvizionar și ghicea rezultatul meciurilor , ori explicația este alta ?

   Răspunde
 • Pentru sănătatea dumneavoastră după fiecare pahar de apa de la robinet beți un căpacel de Calgon!!

  Răspunde
 • Nea Lucian se vad mult mai clar. Fotbalul este clar o problema la Sebis. Dar sunt alte lucruri mult mai importante pe care domnii acestia de la USR nu le vad (sau poate se prefac ca nu le vad).

  Răspunde
 • Feies este un jeg care nu mai respecta pe nimeni in orasul Sebis, nici macar pe cei pe care ii considera “apropiati”, doar se foloseste de ei, dar ei nu vad asta ca sunt orbi. Este atat de jeg in cat si cand parcheaza masina o lasa cu scarba sa incurce toata circulatia. Cel mic, care se crede stapanul universului toata ziua o freaca pe la terase si nici macar nu stie sa salute(el zice ca e mare politician), eu zic ca e un inganfat si un prost, ca tot de prost sta si cu pupaza aia de la Taut ce umbla cu gura cascata prin sat. Feies este un mare jeg pentru ca se foloseste de cateva mamici pe care le sustine in PNL femei si le pune sa umble la “agatat” alte femei pentru a prinde, probabil, si ele un post caldud in sectorul bugetar local. Feies este cel mai mare jeg, pentru ca desi nu mai detine nici o functie la Primaria Sebis se plimba toata ziua pe acolo ca si cum ar Mall-ul lui si incerca sa intimideze pe oricine ii calca pragu. Feies e un jeg ordinar care tine foarte multi functionari angajati la Spital, Primarie si alte institutii fara a avea o pregatire speciala si fara a fi capabili sa rezolve vreo problema vreunui cetatean cu nevoi.

  Răspunde
 • avatar of denispelian
  Denispelian
  30 august 2019 12:20

  Pupăza cu gura căscată umblă agățată ca scaiul de oaie de junior și se laudă, pe la cine stă să o asculte, că ea va fi Prima Doamnă a urbei , ea va tăia si spânzura prin orașul – moștenire de familie- .

  Răspunde
 • S a trezit și ultima pupăza sa ajungă vedeta … pacat ca Numa de Rușine se face cu ea . Va vedea el ca avea de pierdut mult …

  Răspunde
 • Pe cei doi de la ALDE la următoarea ședință n-o să-i mai vedeți pe la sedinte

  Răspunde
 • Rusine sa le fie!!!

  Răspunde
 • Nu cred ca mai stiu ce e aia rusine demult! Isi cunosc doar interesele personale si proprii, ii intereseaza doar banii, pariurile sportive(aranjate in culise) si falosenia prin acest sat. Ma intreb cat mai sta DNA pana ii infunda pe cei din clanul Feies, pe contabilul Ulica ce si-a facut casa cu peste 200.000€ doar din “salariul de contabil” si pe jegul de Gavrila care toata viata a furat de la Sebiseni.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie