Rămas bun, doamnă profesor Rodica Ghidău…

ccd6152e 7865 4310 b415 5e788ec2c2f0
Distribuie:

 

S-a stins sâmbătă, 16 octombrie, la amiază, după o lungă suferință provocată de o boală pentru care nu există încă nici tratament, nici vaccin, una dintre cadrele didactice emblematice ale acestui oraș – doamna profesor de Limba și literatura română Rodica Ghidău.

Prof. Rodica Ghidău (n. 20 octombrie, 1936) a fost, de-a lungul întregii sale cariere, genul de DASCĂL PRIN EXCELENȚĂ pe care zecile de generații de elevi pe care i-a învățat să scrie, să citească, să interpreteze un text și-o amintesc ca pe o mamă-educator aflată la catedră, pe cât de tolerantă, de înțelegătoare cu „apucăturile vârstei”, pe atât de sobră și blând-detașată de cotidianul tumultuos și păgubos al ultimelor 4-5 decenii…

A predat, pe aproape tot parcursul vieții sale active, la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, a scris cărți de gramatică și a meditat sute de elevi… mulți dintre ei ajungând „departe” datorită dânsei.

ccd6152e 7865 4310 b415 5e788ec2c2f0

Fiul său, Radu Ghidău (n. 5 mai 1973), avocat în Baroul București, a fost cel mai tânăr deputat în legislatura 1996-2000, ales în județul Arad pe listele partidului PNȚCD, vicepreședinte al Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (2012), iar din 11 noiembrie 2019, este Președinte al partidului Alianța Național Țărănistă.

Cei care doresc să își ia rămas bun de la doamna profesor Ghidău o pot face luni seara, când trupul ei va fi depus la Casa Funerară Kuki de pe „Cocorilor”. Stâlpul (Slujba de priveghere) se va oficia luni, de la ora 19.00, iar marți va fi înmormântată în cimitirul „Pomenirea”.

Transmitem și noi, prin acest mijloc, condoleanțe familiei îndurerate.
S-o odihnească Dumnezeu în pace!

Prof. Lizica Mihuț, pe Facebook:

„Am avut șansa de a colabora sau de a cunoaște, de-a lungul anilor, în Arad, mulți, chiar foarte mulți, profesori de limba română.

Fac această precizare spre a sublinia că regretata RODICA GHIDĂU era mai mult decât un profesor de limba română.

Era ea însăși o INSTITUȚIE, rarisimă, construită cu înalt profesionalism, dar fără ostentație.

S-a născut în una din  cele mai respectabile familii de intelectuali arădeni, dar RODICA GHIDĂU era o ARISTOCRATĂ, nu doar prin origine, ci prin ELEGANȚĂ ȘI RAFINAMENT, construindu-se, astfel, prin profunde lecturi și prin raportare la marile valori ale umanității.

Când am avut privilegiul de a elabora împreună o carte de gramatică, i-am admirat rigoarea, preocuparea pentru detaliu, temeinicia abordării. RODICA GHIDĂU rămâne pentru generații de elevi și pentru toți cei ce au cunoscut-o, un INTELECTUAL de ANVERGURĂ, un PROFESOR UNIC, un MODEL UMAN AUTENTIC. Drum bun la CER, printre îngeri, dragă, DOAMNĂ a ÎNVĂȚĂMÂNTULUI ARĂDEAN, Dragă RODICA GHIDĂU!”

 

 

Categorie: In memoriam
Etichete: elena ghiba birta, prof. rodica ghidau a murit, rodica ghidau, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
[TRANSPARENȚĂ DECIZIONALĂ] Proiectul de hotărâre privind stabilirea IMPOZITELOR și TAXELOR LOCALE pentru anul 2022 [DOCUMENT SCRIBD]
Articolul următor
De luni ai căldură… dar numai în școală sau dacă locuiești într-un imobil arondat punctelor termice de unde se alimentează instituțiile de învățământ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie