Raport de activitate al Penitenciarului Arad pentru anul 2023

raport penitenciarul arad 2023
Distribuie:

Marți, 6 februarie 2024, Penitenciarul Arad a prezentat Raportul de activitate pentru anul 2023, evidențiind progresele și provocările gestionate pe întreg parcursul anului trecut. Raportul a fost prezentat de directorul unității, domnul comisar de poliție penitenciară Elvis Ionuț DOBRESCU, care a subliniat angajamentul instituției de a îmbunătăți condițiile de detenție în concordanță cu standardele europene, de a promova programe de reabilitare eficiente, de a crea noi posibilități de implicare în activități lucrative și de a păstra un climat organizațional pozitiv. Acesta a precizat faptul că obiectivele sistemice stabilite de structura centrală au fost atinse până la finele anului 2023.


Penitenciarul Arad este cea mai mare unitate de detenție din România, efectivul mediu în anul 2023 fiind de 1360 deținuți.

Pe parcursul anului trecut s-a realizat crearea de 63 noi locuri de cazare, 33 de locuri în cadrul unității, și 30 de locuri de deținere pentru persoanele private de libertate custodiate în regim semideschis, amenajate pe cheltuiala proprie a unui operator
economic, în exteriorul locului de deținere.

În ceea ce privește Sectorul Reintegrare Socială, în anul 2023, în Penitenciarul Arad au fost desfășurate cu succes activități de școlarizare, în anul școlar 2022 -2023 fiind implicate 121 persoane private de libertate, respectiv 109 în anul școlar 2023 – 2024.

Pe parcursul anului 2023 specialiștii și angajații Penitenciarului Arad au fost implicați în activități și proiecte inedite care exced atribuțiile acestora și care au avut un impact semnificativ asupra promovării imaginii instituției în societate și asupra persoanelor private de libertate.

În cursul anului 2023, Penitenciarul Arad a obținut venituri din munca prestată de deținuți pentru diverși operatori economici, fondul total de venituri obținut și facturat fiind în valoare de 7.698.322 lei cu T.V.A. (echivalentul a 1.561.905 euro). Penitenciarul Arad s-a situat pe al 3 lea loc din punctul de vedere al folosirii la muncă, respectiv al veniturilor obținute, rezultat foarte bun raportat la categoria de persoane custodiate (regim maximă siguranță și regim închis).

Prețurile la utilități, alimente și combustibil au cunoscut o creștere în anul 2023, iar cheltuielile cu bunurile și serviciile au crescut cu 7.34% față de anul 2022, aspect apărut și de creșterea efectivului de persoane private de libertate custodiate.

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna prin structura de învățământ Arad, a asigurat școlarizarea unui număr de 60 de elevi, în anul școlar 2023-2024.

La capitolul provocări s-a evidențiat deficitul de personal, creșterea efectivelor de persoane private de libertate custodiate și a numărului de deținuți cu diagnostic psihiatric (482 însemnând 35,5% din populația carcerală totală), precum și dificultatea de acordare a concediilor de odihnă şi recuperărilor cuvenite personalului din sectorul operativ.Directorul Penitenciarului Arad, domnul comisar de poliție penitenciară Elvis Ionuț DOBRESCU a declarat: 

„Raportul de activitate pentru anul 2023 reflectă eforturile noastre continue de a îmbunătăți calitatea vieții deținuților și de a asigura un mediu de lucru sigur și profesional pentru personalul nostru. Suntem mândri de progresele realizate și ne angajăm să continuăm în această direcție, conștienți de provocările care ne așteaptă.”

 

Biroul de presă al Penitenciarului Arad


 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: comisar de poliție penitenciară Elvis Ionuț DOBRESCU, penitenciarul arad, raport activitate 2023
Distribuie:
Articolul anterior
HUB cultural mARTA a anunțat deschiderea anului cultural 2024 cu spectacolul „THE VOYAGER”
Articolul următor
Timp de 12 zile, pe ruta feroviară Săvârșin – Simeria, călătorii din 6 trenuri Regio vor fi transbordați cu autobuze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

greva invatamant

[ACTUALIZARE 2] A treia zi de GREVĂ GENERALĂ în educație. Incapabil să gestioneze eficient această criză majoră, premierul Ciucă încearcă să convingă părinții și elevii să susțină așa-zisele demersuri ale Guvernului în detrimentul cadrelor didactice

[ACTUALIZARE 2] Este a treia zi de grevă generală în educație. Negocierile între reprezentanții sindicatelor din învățământ și decidenții guvernamentali și chiar politic s-au transformat în lupte „care pe care”.…