Că RECONS este pe butuci nu e chiar o noutate, doar că acum începe să-și vândă bunurile pe care le are în proprietate pentru a mai supraviețui o vreme… un fel de stare de moarte clinică până când cineva va decide deconectarea. Această situație economică dezastruoasă este recunoscută chiar de către conducerea RECONS în contextul întocmirii unui caiet de sarcini în vederea organizării unei licitații deschise pentru înstrăinarea unui teren deținut de RECONS, teren situat pe strada Clujului nr.6, având o suprafață de 2.323 mp, cu o valoare de piață 278.000 euro fîră TVA (120 euro/mp).
La pct.2.2 Motivația vânzării din Caietul de Sarcini se precizează:
„Având în vedere situația extrem de dificilă din punct de vedere financiar și economic în care se află societatea la data de 31.08.2024, imposibilitatea achitării datoriilor față de bugetul local, respectiv față de furnizori, cunoscând prevederile alin. (2) art.557, alin. (1) art. 1650 din Legea 287/2009 – Codul Civil republicat, ale legii 31/1990 privind societățile comerciale, precum și art.326 din Codul Penal privind falsul în declarații, a fost aprobată valorificarea imobilului situat în Arad, strada Clujului nr. 6, înscris în CF 318977Arad, proprietatea SC RECONS SA.”
Caiet de sarcini întocmit în vederea vânzării terenului de pe strada Clujului nr.6. în suprafață de 2.323 mp:
Având în vedere starea de insolvabilitate recunoscută de conducerea RECONS în Caietul de Sarcini, societatea nu mai poate fi „considerată un operator economic de încredere”
Afirmația îi aparține lui Leo Aslău, consilier local ales pe listele AUR Arad care a formulat și depus în atenția Consiliului Local o Plângere Prealabilă prin care solicită anularea HCL nr. 507/ 16.09.2024 și HCL nr. 508/16.09.2024, hotărâri prin care a fost delegată prin concesiune gestiunea Serviciului public pentru organizarea, amenajarea, întreținerea și exploatarea zonei de agrement – Ştrandul Neptun, respectiv aprobată documentația de atribuire a serviciului public pentru organizarea, amenajarea, întreținerea și exploatarea zonei de agrement – Ştrandul Neptun, către S.C. RECONS S.A. Arad.
Prin Plângerea Prealabilă se solicită constatarea situației economice a societății și anularea delegării gestiunii Ștrandului și Patinoarului către RECONS pe motiv că nu are capacitatea de a-și îndeplini obligațiile legale și financiare. Mai mult, acesta afirmă că Primăria și Consiliul Local au delegat gestiunea către RECONS în ciuda faptului că au fost avertizate prin două adrese anterioare emiterii celor două hotărâri, aveau cunoștință de situația financiar-economică a societății, motiv pentru care le acuză de neglijență gravă în administrarea patrimoniului și încălcarea principiilor de legalitate.
Plângerea Prealabilă care a fost depusă în 2 octombrie:
1 comentariu. Leave new
paraziții fălkiști au supt „gazda” până au dus-o la moarte?!?