Retehnologizarea CET Hidrocarburi a intrat în linie dreaptă

cet arad
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]
Unanimitate pentru retehnologizarea CET H

Luni, 5 septembrie 2022, consilierii locali au fost convocați în ședință publică extraordinară pentru a aproba pe de o parte documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico economici ai obiectivului de investiții Studiu de fezabilitate „Sursă de producere energie termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență”, iar pe de altă parte, aleșii locali și-au dat acceptul pentru cofinanțarea, asigurarea fluxului financiar pentru implementare și acoperirea contravalorii cheltuielilor neeligibile ale proiectului „Sursă de producere energie
termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență la CET Hidrocarburi SA”, pentru care municipalitatea arădeană a depus o solicitare de finanțare în conformitate cu Ghidul de finanțare pentru Programul PNRR – Pilonul I.

Valoarea totală a cererii de finanțare este de 618.660.740,11 lei, inclusiv TVA.

Pornind de la necesitățile urgente de rezolvat pentru asigurarea furnizării energiei termice populației, au fost prioritizate investițiile iar în prima etapă de dezvoltare este prevăzută realizarea unei surse de producție de energie electrică și termică cu tehnică de ultimă generație, pentru creșterea eficienței energetice și conformarea la reglementările de mediu, respectiv pentru asigurarea continuității și creșterii calității serviciului public de alimentare cu energie termică a consumatorilor racordați.

„Azi am făcut un prim pas esențial pentru a obține finanțarea necesară retehnologizării CET H. Suntem optimiști. Sunt bani în PNRR, pentru așa ceva, pe de altă parte nu sunt foarte multe solicitări.

Doar noi și Constanța am reușit să finalizăm documentația necesară, într-un timp atât de scurt.

Termenul de depunere al cererilor de finanțare este 15 septembrie, după care vom afla ce sumă ne revine din total. Sperăm că un procent cât mai mare, astfel încât să nu fim nevoiți să cofinanțăm cu sume mari. Este un pas mare în implementare pentru a obține o sursă de energie cât mai ieftină, respectiv să reușim să producem și să vindem curent, care înseamnă câștig financiar și în subsidiar să avem apă caldă pe care am obține-o la un preț mult mai mic.

Dacă avem finanțarea semnată în această toamnă, urmează licitația, apoi implementarea
care estimăm că s-ar întinde pe durata unui un an și jumătate. Cu un pic de șansă ca lucrurile să nu se împiedice și să nu fie termene prea lungi, anul viitor s-ar putea lucra, ceea ce ar însemna că iarna viitoare sau cel puțin o parte din ea să o avem cu un CET retehnologizat în urma unei investiții pe fonduri nerambursabile.”, a explicat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Biroul de presă al Primăriei Arad

Categorie: Administrație
Etichete: cerere de finanțare, fonduri nerambursabile, PNRR, primarul municipiului Arad- Călin Bibarț, retehnologizarea CET H, „Sursă de producere energie termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență”
Distribuie:
Articolul anterior
Festivitatea de începere a NOULUI AN ȘCOLAR la Colegiul Național „Moise Nicoară”
Articolul următor
„Ai grijă de ochii tăi! Nu-ți neglija sănătatea vederii!“- septembrie 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…