Sala „Regele Ferdinand” a găzduit lansarea celui de-al patrulea volum al cărții „Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze”

simpozion1
Distribuie:

 

Cel de-al patrulea volum al cărții „Cultura și Civilizația Chineză. Dialoguri Româno-Chineze” al Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze a fost lansat astăzi, în Sala „Regele Ferdinand” a Palatului Administrativ, în prezența primarului municipiului Arad, Călin Bibarț, a viceprimarului Lazăr Faur, prefectului județului Arad, Toth Csaba și președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. La eveniment a participat și președintele Asociației Con Brio, Ana Maria Dragoș, asociație care are un parteneriat cu Forumul.

Mă bucur că autoritățile locale se implică în demersuri legate de cultură. Elaborarea cărții și finanțarea a fost aprobată de Centrul Municipal de Cultură Arad și Primăria Arad și sprijinul a venit și din partea Consiliului Județean. Este pentru prima dată când într-un proiect cultural se implică Primăria și Consiliul Județean, este un fapt extraordinar. Sprijinul lor a făcut posibilă apariția acestei cărți, a spus Lizica Mihuț, preşedintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze.

simpozion 2021 china 3

În cadrul evenimentului, a luat cuvântul și primarul Aradului, Călin Bibarț: În China se spune că o călătorie de o mie de mile începe cu un pas. Relațiile româno-chineze au evoluat și ele și au făcut destul de mulți pași. Între comunitățile locale din China și România s-au stabilit strânse relații pe toate domeniile, nu doar economic, ci și cultural. Îi felicit pe cei care stau în spatele acestui demers și aș mai spune o altă vorbă din China – o generație plantează copaci și o alta se bucură de umbra lor. Acest demers e un prim copac la umbra căruia vă veți dezvolta în viitor”

Cartea are 468 de pagini și este structurată pe șase capitole, reunind importante contribuții științifice sau emoționale, elaborate de lideri de opinie arădeni: istorici, profesori din învățământul preuniversitar și universitar, medici, psihologi, ingineri, manageri, editori, jurnaliști, elevi și studenți.

Anton Ilica: „Am ajuns la al patrulea volum. Patru înseamnă careu de ași. 27 de chinezologi au scris în această carte. În spatele unei civilizații de excepție, precum cea a Chinei, dusă la maxim, se află o cultură impresionantă”.

Acest volum este dedicat împlinirii a 70 de ani de relații diplomatice și de prietenie între România și China.

„Prezența tinerilor la o lansare de carte ne dă multă speranță pentru viitor. Cred că putem spune că China reprezintă maximum, dacă ne gândim la istoria ei milenară, la suprafața geografică, la numărul de locuitori, totul este maxim, orice om care a intrat în contact cu civilizația chineză poate spune că e o civilizație aparte. În această carte există tot ce trebuie pentru a vă bucura sufletul, de la istorie la politică, de la geografie la călătorie”, a spus viceprimarul Aradului, Lazăr Faur.

Au mai vorbit despre carte consileirul local Liliana Waas, profesorul Anton Ilica, dr. Liliana Branc, psiholog Ramona Pantea, editorul și poetul Ioan Matiuț, jurnalista Claudia Untaru Crețu.

simpozion 2021 china 1

Este o carte scrisă de arădeni, ce își propune să promoveze această parte de țară în raport cu una din marile puteri economice ale lumii, care este China.
Detalii despre conținutul cărții pot fi aflate din articolul asociat Apariție editorială: CULTURA ȘI CIVILIZAȚIA CHINEZĂ. DIALOGURI ROMÂNO-CHINEZE, Volumul patru.

 

Categorie: Cultură
Etichete: Ana Maria Dragos, Calin Bibart, Cultura şi civilizaţia chineză.Dialoguri româno-chineze, Lazăr Faur, Lizica Mihuț, președintele Asociației Con Brio, președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, primarul aradului, viceprimarul Aradului
Distribuie:
Articolul anterior
Dacă te iei după Cadar, „PNL a venit cu trei seturi de măsuri pentru a reduce prețul curentului și gazelor”
Articolul următor
Contractul pentru SALUBRIZARE Stradală și DESZĂPEZIRE în Municipiul Arad pentru următorii PATRU ANI este la TRANSPARENȚĂ până în 10 noiembrie. Miza – 20 de milioane de euro [DOCUMENT SCRIBD]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie