Săptămâna ,,Școala în siguranță’’, la Arad

whatsapp image 2024 05 14 at 19.29.25
Distribuie:

În perioada 14-17 mai a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul I.P.J Arad au demarat proiectul inițiat la nivel național, de Direcția Siguranță Școlară, denumit ,,Săptămâna Școală în Siguranță”.


Scopul acestor activități este conștientizarea elevilor, a cadrelor didactice precum și a părinților, cu privire la necesitatea adoptării unei atitudini pozitive în prevenirea violenței în mediul școlar și asigurarea unui climat educațional optim.

În acest sens, Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu toate formațiunile cu atribuții pe menținerea unui climat de siguranță în școli și cu partenerii instituționali : Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Arad, D.G.A.S.P.C. Arad și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, vor demara activitatea ,,Săptămâna Școlă în Siguranță’’, care se va desfășura la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din județul Arad.

În cadrul activităților preventive zilnice, în unitățile de învățământ, elevii vor beneficia de informațiile necesare dezvoltării unor comportamente corespunzătoare mediului școlar, fiecare zi având o tematică diferită.

Vor fi abordate subiecte de importanță pentru siguranța școlară, precum prevenirea violenței în mediul școlar, faptele de bullying și cyberbullying, infracțiunile de criminalitate informatică, consumul și traficul de droguri printre elevi, precum și infracțiunile la viața sexuală și nerespectarea vieții private.

Biroul de presă al IPJ Arad


 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: Scoala in siguranta
Distribuie:
Articolul anterior
Lentilele de contact inteligente deschid calea pentru interacțiunea om-robot
Articolul următor
UTOPIA DISTOPICĂ vs. DISTOPIA UTOPICĂ (III)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

monitorul cultural

„Monitorul Cultural”, premiat de APLER

Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER) a decernat colectivului redacțional al revistei arădene „Monitorul Cultural” Premiul pentru Jurnalism Cultural. Distincția a fost acordată în cadrul celei de-a XXV-a…