Scenariile aplicabile în școlile din județul Arad la debutul anului școlar

imagine 2021 09 10 133754
Distribuie:

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad  a adoptat vineri, 10 septembrie, HOTĂRÂREA nr. 137 prin care se aprobă scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile/instituțiile de învățământ din județul Arad în acest început de an școlar.

În județul Arad există două unități administrativ-teritoriale unde rata incidenței depășește 6, Cărand și Ignești, iar acolo unitățile școlare vor funcționa săptămâna viitoare în scenariul 2a: prezența fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special, conform Ordinului comun al Ministerelor Educației și Sănătății nr. 5196/1756 din 3 septembrie 2021. În comuna Ignești unitățile de învățământ se află în satul Susani.

Ce stipulează hotărârea

„Art. 1. (1) Se aprobă scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile/instituțiile de învățământ din județul Arad, avizate de către Inspectoratul Școlar Judetean Arad și de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, în conformitate cu prevederile Ordinului nr.5196/1756/2021.

(2) Unitățile/instituțiile de învățământ prevăzute la alin. (1) sunt cuprinse în Anexă, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

 (3) Scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile/instituțiile de învățământ din județul Arad, astfel cum au fost aprobate prin prezenta hotărâre, se aplică începând cu data de 13.09.2021.

Art. 2. În toate unitățile/instituțiile de învățământ din județul Arad activitățile se vor desfășura cu respectarea prevederilor Ordinului comun al ministrului educației și al ministrului sănătății nr.5196/1756/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 3. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad va transmite prezenta hotărâre membrilor C.J.S.U. Arad, instituțiilor și autorităților publice cu responsabilități în această materie, precum și unităților administrativ-teritoriale.

Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, TOTH Csaba”

ANEXA LA HOTĂRÂREA nr. 137 pentru fiecare unitate de învățământ din județ:

Scenarii Functionare Scoli … by Critic Arad

 

ORDINUL (OME/OMS nr. 5.196/1.756/2021) – INTEGRAL AICI

 

241734857 4017177848393845 4990003241522997178 n

Foto: SpyNews.ro

 

Categorie: Administrație
Etichete: elevi, noul an scolar, prima zi de școală, scenarii scoli, școli
Distribuie:
Articolul anterior
Primul MECI cu MIZĂ de la Arad din „epoca stadionului renovat”: UTA – Rapid, pentru locul II în Liga I
Articolul următor
[ACTUALIZARE] POZIȚIA Lidl România față de trasarea locurilor de parcare a persoanelor cu handicap din fața noului magazin de pe „Pădurii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…