Se reia circulația tramvaielor pe strada prof. univ. dr. Aurel Ardelean (fosta Pădurii)

tramvai padurii scaled
Distribuie:

Începând de luni, 14 august, se reia circulația tramvaielor pe strada prof. univ. dr. Aurel Ardelean (fosta Pădurii).

Un proiect finalizat fără prea mari probleme și întârzieri nejustificate. Lucrările, deși finalizate la sfârșitul lunii iunie, nu au fost recepționate din cauze birocratice până la acest moment. În cursul zilei de vineri, 11 august, au fost programate probele cu tramvaie, urmând să se semneze recepția la terminarea lucrărilor astfel încât, începând de luni, 14 august, circulația să poată fi reluată. 


 


Despre proiect

Proiectul pentru modernizarea liniei de pe strada prof. univ. dr. Aurel Ardelean (fosta Pădurii) a fost semnat de Primăria Arad cu firma Sylc Con Trans, în iunie 2021, investiția ridicându-se la 12,7 milioane lei, și a presupus înlocuirea atât a liniei de tramvai cât și a peroanelor, stâlpilor și firelor aeriene. Inițial, termenul de finalizare a lucrărilor era de 18 luni, dar apoi a fost prelungit pentru 31 mai 2023.

Lucrările  la primul tronson, cuprins între UTA și Căpitan Ignat,  au întâmpinat inițial probleme la partea de fundare a terenului, existând riscul de a se surpa. Proiectantul, firma Baicons din București, a venit cu o soluție în urma studiului geotehnic și s-au putut astfel continua lucrările și au fost finalizate la finalul lunii noiembrie – începutul lunii decembrie 2022.

Lucrările au fost sistate pe perioada decembrie 2022 – februarie 2023, iar începând cu luna martie au fost reluate cu tronsonul al doilea (Căpital Ignat – bucla din Alfa / strada Condurașilor).


Valoarea totală a proiectului a fost de 117.661.387,24 lei, iar valoarea nerambursabilă de 99.463.913,32 lei din care: 86.269.720,75 lei reprezintă contribuția Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), iar 13.194.192,57 lei reprezintă contribuția națională.

Obiectivele specifice ale proiectului:
• Achiziționarea unui număr de 11 tramvaie noi, eficiente energetic, de capacitate medie;

• Achiziționarea unui sistem electronic de taxare (e-ticketing), inclusiv achiziționarea următoarelor sisteme/ subsisteme de management al traficului:
– panouri de informare (109 bucăți);
– sistem de localizare automată a vehiculelor (AVLS) și managementul flotei (107 bucăți);
– camere CCTV la bord (107 bucăți);
– sistem acustic de informare a pasagerilor la bord (107 bucăți).

• Reabilitarea liniei cale de tramvai și rețelei aeriene de contact aferente Municipiului Arad – Tronson IV, în lungime de 3,2 km.


 

 

Categorie: Știri
Etichete: circulația tramvaielor, CTP, Strada Pădurii, strada prof. univ. dr. Aurel Ardelean
Distribuie:
Articolul anterior
Scandal în Adăpostul de animale de pe Bodrogului. Un angajat nesimțit: „ Ce p*** mea?! Ea stă ca miloaga acolo și eu să-i încarc câinii în mașină?! Nu-s curios…”
Articolul următor
Vis cu Bătrâna Doamnă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…