Scandal în Adăpostul de animale de pe Bodrogului. Un angajat nesimțit: „ Ce p*** mea?! Ea stă ca miloaga acolo și eu să-i încarc câinii în mașină?! Nu-s curios…”

scandal bodrogului scaled
Distribuie:

Soarta câinilor fără stăpân din Adăpostul de animale al GCA stă în mâinile angajaților „cu temperament mai brutal”…
Scandal în Adăpostul de animale de pe Bodrogului, joi după-amiază! Asociația „First Hope Animal Rescue” a intervenit pentru adopția mai multor câini care, după cum spune Iasmina Moț, reprezentanta asociației, urmau să fie eutanasiați. Scandalul ar fi pornit de la faptul că un angajat al adăpostului nu a fost de acord să coopereze, refuzând să pună câinii în mașină și aducându-i injurii. Între cei doi s-a iscat o ceartă, iar la fața locului a intervenit și un echipaj al Jandarmeriei, sesizat de către Iasmina Moț.
First Hope Animal Rescue urma să adopte un număr de 20 de căței, pentru a nu fi eutanasiați în adăpost. „Am venit să salvez 20 de câini, ca să nu-i eutanasieze. El (n.r. angajatul) trebuia să-i ducă din blocul operator la mașină, fiindcă eu din motive medicale, nu îi pot duce”, spune reprezentanta asociației.

Angajatul adăpostului i-ar fi adus injurii: Păi ce p**a mea?! Ea stă ca miloaga acolo și eu să-i încarc câinii în mașină?! Nu-s curios…”. După ce a fost apostrofat pentru limbaj și i s-a spus că intră în atribuțiile lui să ajute la urcarea câinilor în mașină, nea Ilie, a devenit și recalcitrant, îndreptându-se încordat către Iasmina Moț care a apelat numărul de urgență 112 și a solicitat intervenția jandarmilor.

Cei de la adăpost spun că angajatul nu a procedat corect și că va fi mustrat pentru necooperarea sa. „Domnul este un coleg cu un temperament mai brutal, pentru care a mai fost sancționat și va fi sancționat și acum”, declară Tudor Crețiu Filon, medic veterinar, reprezentantul adăpostului care se afla la fața locului.


Și domnul Filon Crețiu a mai fost sancționat… însă numai de către presă și opinia publică

Colegiul Medicilor Veterinari/DSV l-a spălat pe Filon Crețiu de la Adăpostul Public Arad și acum e ca nou: poate chinui câinii în continuare


60 de câini ar urma să fie eutanasiați. Reprezentanții adăpostului neagă

„Au fost propuși 60 de câini pentru eutanasiere și am fost mai mulți care am vrut să-i ajutăm, asociații și adăposturi private”, spune Iasmina Moț.
Reprezentanții adăpostului neagă că au câini care ar urmează să fie eutanasiați și susțin că adăpostul nu se află la capacitate maximă. „Nu s-a făcut eutanasiere. Sunt zvonuri”, declară Tudor Crețiu Filon.

00000041 scaled

Medicul veterinar se apără, explicând în amănunt partea sa de poveste. „Suntem criticați că acești câini sunt aglomerați în adăpost. Aș putea simplu să-i reduc prin eutanasie, ca să nu fie aglomerați, să țin câte un câine pe boxă. Dar nu este mai bine ca acești câini, ținuți în stare bună, frumoși, să fie adoptați?”, se apără medicul veterinar.


Numai în ultimele 6 zile au fost adoptați 73 de câini din Adăpost pentru a fi salvați de la eutanasiere

„ Din 04.08.2023 și până azi 10.08.2023 s-au adoptat (salvat) 73 de câini. Nici eu nu mă așteptam la acest număr record în doar 6 zile. Mulțumesc doamnei Marinela Tudor, Mot Iasmina, mulțumesc Diana Minzatu , Fulop Stefan Ciprian, mulțumesc asociației X, mulțumesc familiilor care au adoptat, mulțumesc tuturor prietenilor mei din listă pentru implicare, mulțumesc Daniel Andrei , mulțumesc asociației din Timișoara, mulțumesc vouă publicului. Doar uniți putem să-i facem văzuți, auziți. Acești câini din adăpost au nevoie de noi. Mii de mulțumiri. O seară făină tuturor. P.S. Mulțumesc Ardelean Teo , Sonia Ramona , doamna Ligia Catalina .” – a postat Pollo Lili pe pagina ei de Facebook.


Totuși, din informații vechi, eutanasierea în adăpostul de câini de pe Bodrogului s-a mai practicat: 494 de căței au fost eutanasiați în 2 ani.

Momentan, în adăpost sunt ocupate 300 de locuri dintr-un total de 400 de locuri. Când am fost la fața locului, au mai venit aproximativ un număr de 6 câini, care urmează să fie trecuți în evidențe.
Legal, termenul de eutanasiere pentru câinii rămași fără stăpân în adăpost este de 14 zile. Totuși, conform reprezentanților adăpostului, animalele pot sta 30 de zile. „Termenul de ședere al câinilor în adăpost s-a extins. Primăria a hotărât așa, pentru a veni în sprijinul animalelor, dar și al asociaților, care au vociferat că este scurt, așadar s-a extins la 30 de zile”, explică Tudor Crețiu Filon, medicul veterinar din cadrul Adăpostului pentru Animale.

Adăpostul de Animale aparținând Gospodăriei Comunale Arad este cunoscut cu probleme legate de supraaglomerarea din țarcuri, dar și legate de eutanasiere.


Postarea Iasminei Moț pe pagina ei de Facebook


Citește și: Câți câini au fost eutanasiați în Arad în ultimii doi ani și cât ne-a costat


Categorie: Știri
Etichete: Adăpostul de câini Arad, Arad, caini fara stapan, eutanasiere, First Hope Animal Rescue, Gospodăria Comunală Arad, Iasmina Mot, Tudor Crețiu Filon
Distribuie:
Articolul anterior
Trapperi vs CNA: ce piese urmează să fie cenzurate pe Youtube și cum au reacționat artiștii
Articolul următor
Se reia circulația tramvaielor pe strada prof. univ. dr. Aurel Ardelean (fosta Pădurii)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…