Secția de Pediatrie 1 a Spitalului Județean Arad a fost inaugurată

pediatrie1 arad4 scaled
Distribuie:

Secția de Pediatrie 1 a Spitalului Județean Arad a fost inaugurată luni, 11 decembrie. „Un nou capitol închis, o nouă confirmare a faptului că avem cea mai minunată comunitate! Predăm azi ( n.red. luni) în prezența celor mai importanți sponsori și oficiali de cel mai înalt nivel, Secția de Pediatrie I. Imaginile noii secții spun totul, cuvintele sunt de prisos. Ne înclinăm!” – a postat pe pagina de facebook Cetatea Voluntarilor Arad.
Președintele Federației Române  Baschet, Carmen Tocală a participat la inaugurarea secției Pediatrie 1 din cadrul Spitalului Județean Arad. Inițiativa a aparținut organizației Cetatea Voluntarilor, la eveniment participând și Diana-Loreta Păun, consilier al Președintelui României pe probleme de sănătate publică.Președintele Federației Române  Baschet, Carmen Tocală a participat la inaugurarea secției Pediatrie 1 din cadrul Spitalului Județean Arad iar ulterior, Carmen Tocală a vizitat creșa sportivă de pe lângă Grădinița cu Program Prelungit 14 Arad, dar și Casa Armatei din Arad, loc în care asociația Cetatea Voluntarilor a amenajat „Cutia cu Suflet”, loc unde se strâng cadouri pentru copiii din medii defavorizate.

Consilierul Președintelui României pe probleme de sănătate publică, Diana Paun a postat impresiile de la inaugurarea Pediatriei pe pagina sa de facebook:

„Nu, nu este un loc de joacă. Este Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Arad, reabilitată printr-un proiect inițiat de Cetatea Voluntarilor și inaugurată astăzi în prezența Președintelui CJ Arad, cu participarea, extrem de numeroasă a mediului privat arădean, care a participat efectiv la realizarea proiectului. Un model de colaborare între ONG-uri, autorități, medici și mediul de afaceri. Felicitări pentru Ana-Maria Popa și întreaga echipă. Mulțumesc Carmen Tocala pentru ca m-ai făcut părtașă la un vis realizat! #Cetatea Voluntarilor Arad”.Consiliul Județean Arad este mândru și de această realizare a Cetății Voluntarilor

[COMUNICAT DE PRESĂ] Iustin Cionca: „Cea mai frumoasă secție de Pediatrie din România a fost inaugurată astăzi, la Arad”

Cea mai frumoasă secție de Pediatrie din România a fost inaugurată astăzi, la Arad. Este rezultatul colaborării dintre Asociația „Cetatea Voluntarilor”, mediul de afaceri arădean, societatea civilă și Consiliul Județean Arad.

La evenimentul de astăzi au fost invitate zeci de persoane care au contribuit la succesul modernizării Secției Pediatrie 1. Alături de ei au fost și conducerea Spitalului, cadre medicale, dar și consilierul prezidențial. Diana Loreta Păun și președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală.

„Ceea ce am realizat aici este un efort colectiv. Le mulțumim sponsorilor, oamenilor implicați, celor de la Consiliul Județean care sunt sprijinul nostru. Bilanțul asociației noastre cuprinde 8 secții de spital, 24 de grădinițe, o creșă, săli de sport. Și nu ne oprim aici, avem deja solicitări noi de la Sibiu, Timișoara, Oradea, București”, a declarat Ana Maria Popa, președintele Asociației „Cetatea Voluntarilor”.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad a subliniat că Aradul este un model de colaborare, la nivel național, între agenții economici, ONG-uri, biserici și administrație, existând nu numai o bună comunicare, ci și o viziune comună despre ce înseamnă sprijinirea marilor proiecte ale județului.

„La Arad, prin această colaborare, se fac lucruri foarte utile și frumoase. Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că împreună putem obține rezultatele pe care ni le-am propus și pe care arădenii le așteaptă de la noi. Aș ruga invitații noștri să transmită un mesaj de la Arad, că doleanțele noastre să ajungă la centru. Avem 56 de secții de spital pe care Consiliul Județean Arad le gestionează din anul 2010, și oricât de mulți bani am investi, nu 3 suficient. Finanțarea pe care o primim prin Ministerul Sănătății și Casa de Asigurări de Sănătate este insuficient. Noi, la Arad, am construit trei spitale, TBC, Psihiatrie și Oncologie.

Toate televiziunile spun că nu s-a construit niciun spital nou în România ultimilor 50 de ani, ceea ce este fals de aceea cred că era important ca președintele României să fi ajuns la Arad la inaugurarea Oncologiei, să arătăm țării că se poate!”, a declarat Iustin Cionca.

„Felicit inițiatorii și partenerii acestui proiect care sensibilizează comunitatea locală asupra dificultăților sistemului sanitar. Proiectul acesta ar trebui multiplicat la nivel național. Este impresionant că într-o comunitate ca Aradul ONG-urile și-au dat mâna cu administrația, mediul de afaceri, bisericile, să construiască împreună ceva atât de frumos. Acest proiect poate fi caracterizat cu două cuvinte: solidaritate și empatie, și merită recunoștința tuturor autorităților din țară”, a precizat consilierul prezidențial Loreta Păun.

Secția modernizată Pediatrie 1 arată acum ca scoasă din cutie. Seamănă mai degrabă cu o grădiniță nouă decât cu un spital, cu dotări colorate, atrăgătoare, paturi, fotolii, saloane luminoase cu pereți de sticlă. Totul este nou, de la vopseaua de pe pereți la instalațiile medicale și aparatură. Următorul proiect de modernizare spitalicească a Asociației „Cetatea Voluntarilor” este secția ORL Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.


Biroul de presă al CJA


 

Categorie: Știri
Etichete: Ana-Maria Popa, Cetatea Voluntarilor Arad, Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Caravana medicală mobilă a AUR salvează vieți
Articolul următor
Lansare carte „Impactul războiului din Ucraina asupra sectorului energetic din România și Europa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

ceitrei moise nicoara pr

Rock la „Moise” în pauza mare

Azi, la Colegiul Național „Moise Nicoară”, pauza mare a fost o surpriză plăcută. Pe holul festiv al liceului, trupa CEITREI a cântat un rock de cea mai bună calitate și…
72b2f818 0aae 46f7 8bb6 c9be6b036ea6

Arădenii de la LUPUS DACUS cântă la ATENEUL ROMÂN

  Ivită din „debandada minunată a rockului”, trecând prin conservatoarele obligatorii ale clasicismului cu aplicare pe muzica medievală, formația de muzică veche (actualmente, conform autoprezentării) LUPUS DACUS a ajuns la…
incendiu

Incendiu izbucnit la o casă din Sânmartin

O situație de urgență a mobilizat pompierii militari ai Detașamentului Arad în localitatea Sânmartin, unde un incendiu a izbucnit la o casă. Echipajele de intervenție au acționat rapid pentru a…