Sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” va fi modernizat prin PNRR

isu_arad
Distribuie:

 

PNRR: „Fonduri pentru România Modernă si Reformată”

Sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad beneficiază de fonduri europene pentru modernizare și creșterea eficienței energetice.

În luna noiembrie a anului 2022, la București, a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Modernizarea în vederea creșterii eficienței energetice a sediului Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad”. Implementarea va fi asigurată de o echipă din cadrul beneficiarului.

Finanțarea nerambursabilă, în valoare de 8.303.733,43 lei, a fost accesată prin Planul Național de Redresare si Reziliență – Componenta 5 – Valul Renovării – Operațiunea B2 – Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, Titlu apel: PNRR/2022/C5/B2.2/1, runda 1.

Proiectul „Modernizarea în vederea creșterii eficienței energetice a sediului Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad” va fi implementat pe parcursul a 36 de luni de la semnarea contractului, respectiv în perioada 10.11.2022 – 10.11.2025.

Acest proiect vizează creșterea eficienței energetice prin:
  • îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii (pereți exteriori, tâmplărie, planșeu peste ultimul nivel, placă peste subsol),
  • introducerea, reabilitarea și modernizarea, după caz, a instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere, a sistemelor de ventilație și climatizare, a sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură,
  • utilizarea surselor de energie regenerabilă pentru asigurarea necesarului de energie a clădirii, implementarea sistemelor de management energetic având ca scop îmbunătățirea eficienței energetice,
  • înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață.

Prin realizarea investiției se estimează reducerea consumului anual specific de energie finală pentru încălzire cu cel puțin 50%, precum si reducerea consumului de energie primară și a emisiilor de CO2 cu peste 60% în comparație cu starea de pre-renovare.

Referitor la impactul social, precizăm că lucrările prevăzute în cadrul proiectului vor respecta principiul „a nu prejudicia în mod semnificativ” (DNSH – „Do no significant harm”) potrivit regulamentului privind mecanismul de redresare și reziliență (2021/C58/01).

Date de contact beneficiar: Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad, str. Andrei Șaguna nr.66 – 72, județul Arad, cod poștal 310037
Tel.0257-251212; Fax.0257-281066; E-mail: [email protected]; O.P. 1, CP 191.

Biroul de presă al ISU Arad

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: fonduri PNRR, ISU Arad, modernizare și creșterea eficienței energetice, Sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș"
Distribuie:
Articolul anterior
Școala începe sub semnul „stării de alertă epidemică”
Articolul următor
 Măsuri pentru prevenirea gripei recomandate de DSP Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie