Sindicatul EUROPOL acuză: „Conducerile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din ultimii 8 ani doar s-au făcut că luptă împotriva traficului și consumului de droguri în România”

drug test
Distribuie:
Sindicatul EUROPOL, printr-o postare pe pagina de Facebook,  a acuzat conducerile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din ultimii 8 ani că doar s-au făcut că luptă împotriva traficului și consumului de droguri în România. Sindicaliștii afirmă că, în timp ce politicienii emiteau declarații de intenție și susținere vehementă pentru această luptă, în realitate, MAI nu a investit suficiente resurse în această direcție, menținând numărul scăzut de aparate de tip „drug test” și nealocând suficiente resurse umane pentru a combate eficient această problemă majoră.
Această reacție vine în contextul în care, în ultima perioadă, s-au petrecut o serie de evenimente tragice pe șoselele din întreaga țară, în care au fost implicați șoferi aflați sub influența substanțelor interzise și a alcoolului dar și a numărului mare de șoferi depistați zilnic în trafic sub influența substanțelor.
În Arad, de exemplu, din informațiile noastre, există 2 aparate Drug-test pe raza municipiului și, în cel mai fericit caz, câte o bucată la secțiile de poliție orășenești. Dacă acestea sunt și funcționale, nu avem informații.

„După aceste zile în care am tot auzit din partea oamenilor politici declarații de intenție și susținere necondiționată a luptei împotriva traficului/consumului de droguri, vă spunem doar că în ultimii ani a existat o complicitate tacită a conducerii MAI care nu a investit în aparate de tip „drug test”, nu a alocat resurse umane și nici nu a susținut acțiuni suficiente pe această linie tocmai pentru ca rezultatele să fie păstrate la un nivel inferior și să părem că stăpânim fenomenul consumului/traficului.
Dacă ai mai puține aparate de tip „drug test”, ai mai puține testări, deci mai puține rezultate pozitive, așadar mimezi că ții sub control acest fenomen și implicit îți păstrezi funcția de secretar de stat/inspector general. Însă, aceste poziții din vârful MAI au fost păstrate sub sacrificiul numărului tot mai mare de morți și răniți în accidentele rutiere în care vinovații s-au aflat sub influența substanțelor interzise.

Iar pentru a justifica aceste afirmații, azi vă oferim doar câteva indicii ale consecinței dezinteresului celor care susțin videoconferințe de dragul de a se auzi vorbind:
  • Cum vă explicați că din 184 de aparate în toată țara, 30% au fost primite ca sponsorizări/comodate, iar jumătate dintre acestea ori nu mai funcționează, ori nu sunt folosite din cauza incidenței mari a rezultatelor fals pozitive?!
  • Cum vă explicați că există polițiști rutieri care nu au pus mână vreodată pe un aparat de tip „drug test”?! Acestea fiind ori ținute în fișet, ori defecte;
  • Cum vă explicați că există municipii reședință de județ unde polițiștilor din cadrul Birourilor Rutiere nu li s-au repartizat niciodată aparate de tip drug test?! De exemplu în mun. Satu Mare, asta în condițiile în care face parte dintr-un județ de graniță, cu flux mare de străini dar și de persoane care lucrează în țări unde este permis consumul recreativ și există un obicei în a consuma droguri.
Aceasta este realitatea pentru care, cei care au condus frâiele MAI, sub diferite forme, în ultimii 8 ani, ar trebui să-și asume actualul dezastru și să fie schimbați din funcții!” – este postarea pe pagina de facebook.

Categorie: Național
Etichete: accidente rutiere, drug test, lupta împotriva drogurilor, politisti, Sindicatul EUROPOL, soferi
Distribuie:
Articolul anterior
Accident rutier cu victime pe DN7, între Arad și Pecica
Articolul următor
E, din nou, doliu printre ziariști. Colegul nostru Dorin Bodea s-a stins la 55 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie