SMURD a împlinit 15 ani! Arafat a venit la Arad și i-a dat „câteva sfaturi bune” lui Cionca

cionca arafat 1 scaled
Distribuie:

SMURD a împlinit 15 ani și la festivitatea organizată astăzi, la Arad, au participat secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și Inspectorul General al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Dan Paul Iamandi. Pentru că nu au încăput laudele cu realizări într-un singur comunicat de presă, Consiliul Județean Arad a transmis două…

[Comunicat de presă]

SMURD a împlinit 15 ani! Aniversarea a fost marcată, la Consiliul Județean Arad, de o expoziție a tehnicii de salvare de vieți și o ședință festivă prezidată de dr. Raed Arafat și de președintele Consiliului Județean Arad pentru rememorarea principalelor repere ale SMURD, începând cu anul 2008.

Încă de la înființare, când a fost girat de președintele de atunci al Consiliului Județean Arad, domnul Iosif Matula, SMURD și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au avut ca principal partener Consiliul Județean. În ultimii ani, acest parteneriat s-a concretizat prin cumpărarea de ambulanțe, echipamente medicale și de prevenire a dezastrelor, investiții în infrastructura specifică, din fonduri europene câștigate de Consiliul Județean Arad pentru SMURD și ISU.

„În câteva cuvinte, aș dori să mă refer la colaborarea dintre Consiliul Județean Arad și ISU. Noi am cumpărat primele ambulanțe SMURD din județ și continuăm cu achiziționarea lor. Am cumpărat ambulanțe SMURD și pentru unitățile de la Ineu, Vinga și Nădlac. Am câștigat proiecte europene prin care am cumpărat aparatură, utilaje pentru intervenții, autospeciale pentru transport și stingerea incendiilor și, de dată recentă, o targă specială pentru pacienții supraponderali și un autobuz pentru deplasările specialiștilor.

Ne raportăm la aceste proiecte ca la niște investiții în viața și siguranța arădenilor, dar nu doar a lor, fiindcă, fiind județ de tranzit, suntem traversați zilnic de peste 40.000 de autoturisme înspre punctele de trecere a frontierei. Și chiar dacă autostrada a redus frecvența accidentelor rutiere, în schimb a crescut gravitatea lor, în unele cazuri.

Doamnelor și domnilor, profit de această ocazie să vă mulțumesc pentru că în cea mai grea încercare, în perioada extrem de dificilă a pandemiei, ați fost alături de noi în prima linie. Ați dovedit și atunci curaj și un efort supraomenesc, ați avut intervenții hotărâte și decisive, fără care bilanțul COVID-19 în județul Arad ar fi fost și mai dramatic.

Bilanțul acestui deceniu și jumătate reflectă în date statistice parteneriatul nostru și activitatea dumneavoastră. Dar, efectiv, rezultatul acestei activități înseamnă arădeni care au rămas alături de familiile lor fiindcă i-ați salvat; înseamnă familii care au astăzi acoperiș deasupra capului fiindcă dumneavoastră ați intervenit la timp; înseamnă un sentiment confortabil de siguranță fiindcă avem pe cine să ne bazăm la greu”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

[Comunicat de presă]
Raed Arafat a vizitat  împreună cu președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Florina Ionescu, investițiile realizate de Consiliul Județean la Unitatea de Primiri Urgențe.

Fondatorul SMURD s-a întâlnit cu medicii specialiști, cu echipajele de pe elicopterul SMURD, a discutat strategiile de extindere în continuare a Unității de Primiri Urgențe. Președintele Iustin Cionca a prezentat aparatura cumpărată din proiecte europene. Discuțiile s-au purtat în jurul amenajărilor interioare, care să faciliteze accesul cadrelor medicale la pacienți. În cadrul vizitei de la Spital, Raed Arafat a fost impresionat și de investițiile realizate la Secția de Pediatrie de Asociația ,,Cetatea Voluntarilor”, apreciind în mod deosebit arhitectura interioară a secției Radiologie Pediatrie.

„Dl Raed Arafat este la Arad, la aniversarea de 15 ani a SMURD, pe care l-a înființat la nivel național. Am profitat de ocazie să îi prezint Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență, unde Consiliul Județean Arad a investit sume consistente în ultimii ani. În discuțiile de la spital și cele particulare, de la Consiliul Județean, dl. Arafat ne-a dat câteva sfaturi bune, de care vom ține cont pe viitor.

Am discutat despre proiectele pe dezvoltarea sistemului de sănătate, în condițiile în care am câștigat aprox. 220 de milioane de euro pentru spitale noi și aparatură și gestionăm acum cel mai mare proiect din sănătatea publică arădeană, Complexul Matern-Pediatrie, în valoare de 115 milioane de euro!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

Biroul de presă al CJA

Categorie: Știri
Etichete: Consiliul Judetean Arad, Iustin Cionca, Raed Arafat, SMURD, Spitalul Judetean Arad
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Încă două nume adăugate „cu porția” la line-up-ul Arad Open Air
Articolul următor
„Continuă tăierea de copaci bolnavi și/sau uscați din municipiu”, iar motivația primarului-pădurar cum că „primează oamenii şi siguranța lor”e pentru fraieri: DE FAPT, este vorba despre BANI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie