„Continuă tăierea de copaci bolnavi și/sau uscați din municipiu”, iar motivația primarului-pădurar cum că „primează oamenii şi siguranța lor”e pentru fraieri: DE FAPT, este vorba despre BANI!

stejar
Distribuie:

Așa cum am observat cu toții, Primăria Arad, prin pădurarul-primar Călin Bibarț a început o (altă!) amplă campanie de tăiat copaci – iar explicația nu este cea pe care o citiți mai jos, sub formă de IFORMARE DE PRESĂ, ci în cu totul alt… subsol: contractul pe care Primăria Municipiului îl are în derulare, de ani mulți (mai precis, de când Falcă o „ardea adulterin” cu „Universul Verde”), prin Gospodărirea Comunală Arad, pentru care prestează servicii de tăiat copaci un italian bine înfipt în „drujbele administrației”, a fost modificat… în defavoarea copacilor, implicit a arădenilor.

Desigur, este vorba despre bani! 

Astfel, cu puțin înainte de (deja) notoria tăiere a stejarului secular din Parcul „Eminescu”, contractul dintre entitățile publice și private (de ce e nevoie de un italian privat ca să taie copacii din Arad?… asta-i o întrebare aproape rasistă, pe care e mai bine să o lăsăm retorică) a fost modificat în sensul că Primăria nu mai plătește serviciile de „toaletare a copacilor la metru ster, ci la metru cub” – fără să se știe în ce modalitate a fost modificat tariful, stabilit inițial la mc. Dacă se facturează acum în metru ster, există posibilitatea ca tariful să fi fost majorat ilegal, prin transformarea din mc în metri steri.

Așadar, nu e totuna că tai coroanele copacilor (și aia, „tot pentru binele arădenilor”) sau copacul tu totul! Italianului îi iese, cu vreo 40% mai mult profit din „adiționalul” ăsta … și cu vreo 400% dacă Bibi îi dă prilejul să taie cât mai mulți!

 

[INFORMARE DE PRESĂ]

Primăria Municipiului Arad anunță că în perioada următoare continuă tăierea de copaci  bolnavi și/sau uscați din municipiu. Toate lucrările sunt făcute în urma sesizărilor cetățenilor şi la cererea asociațiilor de proprietari în baza legii 24/2007, având toate avizele legale.

„Repet ce am spus cu altă ocazie: în Arad primează oamenii şi siguranța lor! Nu putem risca să cadă un copac peste cineva şi să îi pună în pericol viața, sănătatea. La fiecare furtună cad pomi aparent sănătoși, încercăm să prevenim astfel de incidente exploatând arborii uscați, bolnavi, cu precizarea că în locul fiecărui copac înlăturat plantăm alți trei arbori tineri.”, a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

Categorie: Comunicate de presă, Culise
Etichete: Calin Bibart, copaci taiati arad, S.C. Gospodărirea Comunală Arad S.A
Distribuie:
Articolul anterior
SMURD a împlinit 15 ani! Arafat a venit la Arad și i-a dat „câteva sfaturi bune” lui Cionca
Articolul următor
Aradul va avea contoare inteligente de peste 9 milioane de lei

1 comentariu. Leave new

 • Într-o dimineață, BIBI primarul padurar merge într-o plimbare prin parcul central unde a taiat mai toti copacii pentru siguranta cetatenilor. În timp ce se plimbă printre copaci, Bibil observă un bătrân așezat pe o bancă și se apropie de el.
  Primarul il întreabă cu amabilitate: „Scuzați-mă, domnule, cum vă simțiți acum aici in siguranta în parcul nostru?”
  Bătrânul răspunde cu un zâmbet: „Foarte bine, domnule primar! Copacii sunt atât de înalți și atât de frumoși si fac si umbra ,,,, parcă ating cerul!”
  La care Bibi il intreaba : „Dar domnule,,,, cum vedeti toate astea?
  Bătrânul răspunde cu un surâs șugubăț: „Dragă primar padurar drujbist, am o imaginatie de invidiat .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…