„SMURD” salvează vieți. Dar cine salvează SMURD-ul?

pistru 1
Distribuie:

 

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

 

Deputatul Eusebiu Pistru, președinte ALDE Arad, a demarat, în urmă cu circa trei-patru  luni, discuții cu secretarul de stat Raed Arafat, pe tema readucerii serviciului SMURD sub cooordonarea Ministerului Afacerilor Interne, respectiv sub tutela IGSU. Demersurile deputatului arădean au avut ca punct de plecare împrejurările dramatice prin care trec două servicii extrem de importante din județul Arad, SMURD Nădlac și SMURD Vinga, care sunt în pragul desființării, pentru că administrațiile respective nu mai au capacitatea financiară de a le susține. Având în vedere impactul social al unei asemenea decizii drastice, deputatul Eusebiu Pistru propune o soluție de avarie: preluarea SMURD de către Consiliul Județean.

Infiintarea serviciului la administrațiile locale a fost o eroare, pe care o recunoaște chiar domnul Raed Arafat. Din rațiuni electorale, primăriile au promis că unitățile teritorial adminstrative pe care le conduc au capacitatea de a susține acest acest serviciu. Au tăiat panglici, au câștigat alegerile, iar după aceea au declarat senin că nu au cum să finanțeze, așa că SMURD se desființează. În această situație sunt SMURD Nădlac și SMURD Vinga, pe care foștii primari le-au folosit ca pe un simplu subiect electoral. Actualii primari sunt cei care trag ponoasele, în ciuda eforturilor pe care le fac pentru salvarea acestui serviciu care este clar în interesul cetățenilor. Cifrele spun adevărul: în jumătate de an, SMURD Nădlac a avut 329 intervenţii, iar de când şi-a început activitatea – din anul 2010 până în prezent – 6.395 de intervenţii, în medie, 900 de intervenţii pe an.
SMURD Vinga a avut din 2010 până în prezent, 5.552 intervenţii, o medie de 800 de intervenţii pe an. Este vorba despre oameni, despre vieți salvate, nu despre tăieri de panglici sau sfințirea de către un sobor de preoți plus un alai de poiliticieni a unui lift sau a unei scări la nu știu care spital. Ca oameni politici, avem o responsabilitate covârșitoare pentru oamenii care ne-au ales, pentru un pic de bunăstare, dacă este posibil, dar, în primul rând, pentru viața lor. Am înțeles că IGSU CENTRAL nu vrea să preia acest serviciu, dar nu ne lăsăm descurajați, vom continua demersurile și sunt convins că vor fi încununate de succes. Până atunci, însă, Consiliul Județean Arad trebuie să-și asume această sarcină, pentru că este vorba despre viețile oamenilor, nu despre imaginea electorală a unui partid sau al altuia. La Târgu Mureș, de exemplu, acest lucru s-a întâmplat. La Arad, Consiliul Județean ne spune că nu are bani pentru așa ceva, că ar trebui să existe o inițiativă legislativă a unor parlamentari. Va fi, ALDE o va face, dar până atunci SMURD trebuie salvat, pentru a putea salva în continuare vieți.dacă s-a putut la Târgu Mureș, se poate și la Arad! Condiția este să existe voință! Așa cum a subliniat Raed Arafat, desființarea SMURD Nădlac, un punct vital pe autostradă și a SMURD Vinga, care operează pe o rută de riscuri de accidente rutiere frecvente, ar fi o imensă pierdere.De aceea, fac încă odată apel la depolitizarea acestui serviciu vital pentru România, dar și pentru Uniunea Europeană. SMURD Vinga și SMURD Nădlac nu au grijă doar de viețile românilor. Ci și ale miilor de cetățeni europeni care le tranzitează”, a declarat președintele ALDE Arad, deputat Eusebiu Pistru.

 

 

Categorie: Știri
Etichete: ALDE, Eusebiu Pistru, președinte ALDE Arad, Smurd Nadlac, Smurd Vinga, SMURS
Distribuie:
Articolul anterior
„Cel mai bun vorbitor de franceză” al… Liceului German din Arad
Articolul următor
Trei hoți de carburanți au fost prinși după ce au golit un ocol silvic din Lipova de motorină, benzină și ulei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie